Frenki de Jong (©Reuters)
Frenki de Jong (©Reuters)

Zbog Ćavijeve rizične odluke De Jong propušta Island, a najverovatnije i premijeru na EP

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 12:14

Selektor Holandije Ronald Kuman pred generalnu probu (ponedeljak, 20.45) otkrio da vezista Barselone zbog povrede još uvek odradio nijedan trening u punom ritmu

U slučaju da Holanđani zabeleže loš rezultat na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Holandije imaće puno pravo da se ljute za to na trenera Barselone Ćavija Ernandeza. Usled njegove riskantne odluke sredinom aprila Frenki de Jong je pogoršao povredu skočnog zgloba i veliko je pitanje kada će se uopšte vratiti na teren. Selektor Lala Ronald Kuman priznao je da su male šanse da on uopšte bude spreman za početak Evropskog prvenstva.

Kuman je pred prijateljski susret sa Islandom, koji je zakazan za ovaj ponedeljak od 20.45 časova, pričao između ostalog i o zdravstvenom stanju 27-godišnjeg veziste. Otkrio je tom prilikom da De Jong definitivno neće konkurisati za susret sa Vikinzima, jer praktično još uvek nije odradio nijedan trening sa nacionalnim timom.

Izabrane vesti

To se u prvi mah ne vidi na dostupnim fotografijama sa treninga Lala, jer De Jong je sve vreme uz ekipu. Međutim, Kuman je priznao da maksimalno štedi jednog od svojih najbitnijih igrača.

Još uvek nije ništa radio. Kada vežbamo pozicionu igru koristimo ga kao neutralnog čoveka, da ga poštedimo duela, ali i da se on ne oseća kao da nije deo grupe. Radimo sa njim koliko možemo, ali nije ni blizu toga da bude spreman da igra utakmice”, kazao je Kuman.


20.45: (1,20) Holandija (6,75) Island (14,0)


Naravno, to je zabrinulo holandske novinare, koji su odmah pitali selektora da li će De Jong biti spreman za premijerni meč sa Poljskom 16. juna.

Lako bi moglo da se desi da Frenki ne zaigra na prvoj utakmici. Videćemo za drugu ili treću. Sve je moguće. Ukoliko propusti samo prva dva meča, nije problem, ali ako vidimo da će da neće uopšte igrati u grupnoj fazi moraćemo dobro da razmislimo šta nam je činiti”, dodao je Kuman.

Podsetimo, De Jong je povredio skočni zglob krajem septembra prošle godine i zbog toga je mesec i po dana bio na bolovanju. Povredu je obnovio u martu, pauzirao je četiri utakmice, a onda ga je trener Barselone Ćavi Ernandez pre vremena vratio na teren za prvenstveni El Klasiko sa Real Madridom. Izdržao je De Jong samo 45 minuta, na poluvremenu je ostao u svlačionici jer mu se povreda pogoršala. Posle toga više do kraja sezone nije mogao ni da trenira. Da stvar bude još gora, Ćaviju se taj rizik nije uopšte isplatio, jer je Real pobedio na tom meču sa 3:2.

De Jong je za reprezentaciju Holandije do sada odigrao 54 utakmice i postigao dva gola. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo se zbog problema sa skočnim zglobom našao na terenu samo na prve dve utakmice, protiv Grčke (3:0) i Republike Irske (2:1). Narednih sedam mečeva Lala je propustio, a susret sa Islandom će mu biti osmi.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ponedeljak

18.00: (1,40) Češka (4,60) Makedonija (8,00)

20.45: (1,20) Holandija (6,75) Island (14,0)

20.45: (2,40) Poljska (3,50) Turska (3,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Evropsko prvenstvoEURO 2024reprezentacija HolandijeFudbalska reprezentacija Islandareprezentacija IslandaFrenki de JongRonald Kuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara