Sudakov (©Reuters)
Sudakov (©Reuters)

Ukrajinci pregazili komšije pred polazak za Nemačku

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.06.24. | 20:17

Lagana pobeda u Moldaviji – 4:0

Reprezentacija Ukrajine je jedna od nekoliko učesnika Evropskog prvenstva, koje su odlučile da imaju tri kontrolne utakmice pre starta šampionata.

Posle remija sa Nemačkom u Nirnbergu (0:0) i poraza od Poljske u Varšavi (3:1), Ukrajinci su pred polazak na prvenstvo bili gosti Moldavije u Kišinjevu i tu su ubedljivim trijumfom podigli sebi malo samopouzdanje – 4:0.

Izabrane vesti

Slabašna Moldavija nije bila ni solidni sparing partner, pošto je izdržala manje od dva minuta da ne primi gol. Jaremčuk je u 2. minutu doveo Ukrajinu u vođstvo i ceo meč je bio igra “viktorije” na gol domaćina.

Apsolutni junak utakmice bio je vezista Šahtjora Georgi Sudakov, koji je bio dvostruki asistent i jednom se upisao u strelce. Na njegova dodavanja mrežu Moldavije tresli su Cigankov u 43. i Dovbik u 49. minutu, dok je Sudakov pogotkom u 54. minutu stavio tačku na meč.

U poslednjih pola sata žuto-plavi su usporili ritam, bilo je i izmena, a da ne prođe sve baš savršeno “pobrinuo” se levi bek Mikolenko, koji se povredio sredinom prvog poluvremena.

Ukrajina će prvi meč na Evropskom prvenstvu igrati 17. juna protiv Rumunije u Minhenu, a sa njima u grupi su još Belgija i Slovačka. Bez dileme, ubedljivo najmanje zanimljiva grupa na šampionatu.


tagovi

reprezentacija UkrajineEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara