(Reuters)
(Reuters)

Turci u velikom problemu: Otpala im oba startna štopera za EURO

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.06.24. | 12:04

Posle Sojundžua, povređen i Kabak

Kao da ih je neko prokleo. U velikom stilu je Turska izborila plasman na EURO, ali će u Nemačkoj biti hendikepairana.

Taman što je nekako podnela izostanke napadača Enesa Unala i defanzivca Čalgara Sojundžua, zadesio ju je novi peh. Iz stroja je ispao i Ozan Kabak, projektovan da baš sa Sojundžuom formira štoperski tandem, međutim, selektor Vinčenco Montela je prinuđen da menja koncepciju svega devet dana pre početka turnira.

Izabrane vesti

Kabak je nastaradao u utorak veče, tokom prvog poluvremena kontrolne utakmice sa Italijom (0:0). U pitanju je ruptura ukrštenih ligamenata desnog kola i predviđa se da bi sa terena mogao da odsustvuje osam meseci. S obzirom da je sa terena iznet na nosilima, član Hofenhajma verovatno neće skorije opet igrati fudbal.

„Bio sam blizu mesta događaja. Video sam šta se desilo, a i ja sam imao sličnu povredu i morao sam da budem podvrgnut operaciji. Nadam se da nije toliko loše, mada povreda izgleda ozbiljno“, utučeno je delovao Jusuf Jazidži, ofanzivac Lila.

Selektor Montela se nada da povreda nije teže prirode, ali sva je prilika da jeste. Italijan je već izguibio Čalgara Sojundžua koji je otpao sa spiska zbog povrede zadnje lože pretrpljene u poslednjem kolu turskog šampionata, gde je igrao za Fenerbahče, kao pozajmljeni štoper Atletiko Madrida. A u napadu ne može da računa na Enesa Unala, jer je špic Bornmuta povredio prst leve noge i sledi mu pauza.


tagovi

Ozan KabakFudbalska reprezentacija Turskereprezentacija TurskeEURO 2024Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara