Dragan Stojković Piksi (MN Press)
Dragan Stojković Piksi (MN Press)

Spremni otkazi za Stojkovića i Šurbatovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 19:35

FSS će dobiti novog selektora i generalnog sekretara

Ceh za neuspeh na Evropskom prvenstvu će prvi da plate selektor Dragan Stojković Piksi i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Njima će uskoro biti uručena rešenja o otkzaima. Iako je nedavno potpisao novi ugovor do 2026. godine, Stojković će biti smenjen zbog celokupno loše slike koju je Srbija ostavila na kontinentalnoj fudbalskoj smotri. Orlovi su takmičenje završili kao jedna od najgorih ekipa na prvenstvu. Nijedna pobeda, dva boda, samo jedan postignut gol, slab i spor fudbal, izgubljen autoritet nad pojedinim reprezentativcima… Sve to je stvorilo lošu liku o učešću Orlova na EP.

Izabrane vesti

Otkaz Stojkoviću će biti izglasan na Izvršnom odboru FSS koji čine Branislav Nedimović, Janoš Žemberi, Sandra Sremčević, Branko Zečević, Dejan Delević, Marko Zdravković, Nebojša Živanović, Dragan Simović, Vladan Gašić, Aleksandar Mihailović, Zoran Ignjatović, Ljubiša Tumbaković, Dragomir Lazović i Vladimir Petrović.

Ostaje da se vidi način rastanka između FSS i Piksija s obzirom na važeči ugovor prema kojem ima platu od 100.000 evra mesečno i u slučaju otkaza mu sleduje 10 mesečnih plata. Može doći do sporazumnog raskida saradanje, a može i da se ide na arbitražu. Žurnal piše da je Piksi već na ime premija za palsman na EP zaradio bonus od 1.298.000 evra mimo mesečnih zarada.

Pored Stojkovića, FSS će napustiti i generalni sekretar Jovan Šurbatović kojem će takođe biti izglasano nepoverenje. Njemu se na odgovornost pripisuje serija propusta među kojima je jedan od upečatljivijih bio odlazak reprezentacije u Nemačku sa avionom na kojem je bila zastava Hrvatske.


tagovi

Jovan ŠurbatovićDragan Stojković PiksiEURO 2024fudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara