Andraž Šporar protiv Danske (©Reuters)
Andraž Šporar protiv Danske (©Reuters)

Šporar zadovoljan posle prvog kola: Uradićemo sve za pobedu protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 12:17

Napadač Slovenije optimista pred susret sa Orlovima (četvrtak, 15) u 2. kolu Evropskog prvenstva

Naredni protivnik Srbije na Evropskom prvenstvu, Slovenija, u nedelju je pogotkom Erika Janze došla do prvog boda u C grupi. Izborila je 1:1 protiv Danske i sada dovela sebe u situaciju da bi pobedom nad Orlovima u najmanju ruku osigurala treće mesto u grupi i najverovatnije izborila plasman u osminu finala.

Napadač Slovenije Andraž Šporar je protiv Danske odigrao gotovo čtiav meč, Matjaž Kek ga je zamenio u 95. minutu sa ciljem da ukrade malo vremena. Posle ostvarenog remija napadač Panatinaikosa je bio veoma zadovoljan, što nije krio ni u razgovoru za medije.

Izabrane vesti

Posle utakmice je u miks-zoni Šporar razgovarao sa grčkim novinarima, koje naravno poznaje iz Atine. U minuloj sezoni u grčkom šampionatu je na 27 utakmica postigao osam golova i zabeležio tri asistencije.

Sve mi je išlo dobro, osim onog najvažnijeg – nisam dao gol. Ok, najvažnije je da smo, pogotovo u drugom poluvremenu, pokazali da možemo da igramo kao tim i protiv tako jakog protivnika. Iskreno, Danska je veoma kvalitetna ekipa puna sjajnih fudbalera. Niko od nas nije došao na Evropsko prvenstvo samo da bi učestvovao. Želimo da skupljamo bodove i prođemo grupu. Uradićemo sve što je do nas da osvojimo tri poena protiv Srbije. Remi sa Danskom je bio pošten rezultat, ako znamo kako nas je Jan Oblak spasao u završnici“, kazao je Šporar za grčki portal Sport24.


15.00: (4,10) Slovenija (3,50) Srbija (2,00)


Slovenci su probali da igraju napadački protiv Danske, što je za pohvalu. S obzirom na to da su se sada napunili samopouzdanjem u četvrtak u Minhenu će sasvim sigurno izaći na teren sa planom da napadnu i Srbiju.

Tako je. Imamo veoma dobre igrače. Na Evropskom prvenstvu smo se našli posle mnogo godina i svima nama je to nešto novo. Ne plašimo se. Možda u prvom delu utakmice samo nismo bili mi, onakvi kakvi smo želeli da budemo. Vremenom smo se podigli, posebno posle gola. Mogli ste da vidite da imamo kvalitet. Ujedinjeni možemo sve“.

Velika opasnost po Srbiju biće i napadač RB Lajpciga Benjamin Šeško.

Igramo u poslednje vreme često zajedno. Benjamin je već postao fudbalska zvezda, u budućnosti će samo da bude još veća. Srećan sam zbog njega i ponosan. Ima još mnogo toga da nauči i da popravi, ali ako nastavi da radi ovako stići će do samog vrha“, uverava Šporar.


-------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

-------------------------


EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa C

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

Slovenija - Danska 1:1 (0:1)

/Janža 77 - Eriksen 17/

Srbija - Engleska 0:1 (0:1)

/Belingem 13/

2. KOLO

Četvrtak, 20. jun

15.00: (4,10) Slovenija (3,50) Srbija (2,00)

18.00: (5,60) Danska (3,70) Engleska (1,65)

3. KOLO

Utorak, 25. jun

21.00: (2,50) Danska (3,40) Srbija (3,00)

21.00: (1,33) Engleska (5,00) Slovenija (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Evropsko prvenstvoEURO 2024fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Slovenijereprezentacija SlovenijeAndraž Šporar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara