Mihailo Mudrik u prodoru (©Reuters)
Mihailo Mudrik u prodoru (©Reuters)

Spisak Ukrajinaca za EURO: Đironin udarni tandem i Realov bedem, Mudrik, Zinčenko…

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 16:54

Sergej Rebrov pozvao 26 igrača, na rezervnoj listi još šest imena

Jedan po jedan selektor polako otkrivaju karte. Položili su ih na sto Nemci, Mađari, a zatim i – Ukrajinci. I mogli bi da budu krajnje neugodni, prava nagazna mina kada se uzme sa kime sve raspolažu.

Ukrajinski selektor Sergej Rebrov napravio je spisak od 26 igrača, ali on još nije konačan. Izbačen je preliminarni. Na rezervnoj listi je još šest imena. Svi oni figuriraće za prijateljske utakmice u junu. Ukrajinci će imati tri provere. Prvu protiv Nemačke (3. jun), zatim Poljske (7. jun) i za kraj Moldavije (11. jun).

Izabrane vesti

Plane je da Ukrajinci saopšte koga definitivno vode na Evropsko prvenstvo odmah posle utakmice sa Poljacima. Dakle, pre ne što odrade poslednju proveru. Ipak, ne treba očekivati prevelike provere, jer to je to, manje-više.

Sergej Rebrov će polagati nade u Đironin udarni tandem Artjom DovbikViktor Cigankov, bitnu ulogu, kao i uvek u državnom timu, imaće Mihailo Mudrik. Isto važi i za Oleksandra Zinčenka. Realovom golmani Andriju Lunjinu konkurencija će biti Anatolij Trubin iz Benfike.

Zanimljivo, među 26 fudbalera je podjednak broj onih koji nastupaju za Šahtjor iz Donjecka i kijevski Dinamo – po šestorica. Ako se zanemare igrači koji su na listi čekanja. Napravio je miks Sergej Rebrov, ostaje da se vidi za šta će biti dovoljan.

Ali, u dobroj su poziciji Ukrajinci da prođu grupnu fazu. Za prolaz će igrati protiv Belgije, Slovačke i Rumunije.

SPISAK REPREZENTACIJE UKRAJINE ZA EVROPSKO PRVENSTVO:

Golmani: Andrij Lunjin (Real Madrid), Anatolij Trubin (Benfika), Georgij Buščan (Dinamo Kijev).

Odbrana: Mikola Matvijenko (Šahtjor Donjeck), Jukim Konoplja (Šahtjor Donjeck), Valerij Bondar (Šahtjor Donjeck), Oleksandr Timčik (Dinamo Kijev), Vitalij Mikolenko (Everton), Ilja Zabarnji (Bornmut), Oleksandr Svjatok (Dnjipro-1), Maksim Talovjerov (LASK), Bogdan Mihajličenko (Žitomir).

Vezni red: Andrij Jarmolenko (Dinamo Kijev), Mikola Šaparenko (Dinamo Kijev), Volodimir Bražko (Dinamo Kijev), Taras Stepanenko (Šahtjor Donjeck), Oleksandr Zubkov (Šahtjor Donjeck), Georgij Sudakov (Šahtjor Donjeck), Oleksandr Zinčenko (Arsenal), Viktor Cigankov (Đirona), Mihailo Mudrik (Čelsi), Ruslan Malinovski (Đenova), Sergij Sidorčuk (Vesterlo).

Napad: Artjom Dovbik (Đirona), Roman Jaremčuk (Valensija), Vladislav Vanat (Dinamo Kijev).

Na rezervnoj listi se nalaze: Dmitro Riznik (Šahtjor Donjeck), Denis Popov (Dinamo Kijev), Vladislav Kabajev (Dinamo Kijev), Danilo Sikan (Šahtjor Donjeck), Vitalij Bujalskij (Dinamo Kijev) i Jegor Jarmoljuk (Brentford).


tagovi

reprezentacija UkrajineSergej RebrovEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara