Marko Rosi i Liok Nego (Reuters)
Marko Rosi i Liok Nego (Reuters)

Spisak Mađara za EURO: Proverene snage, samo nema malog Pala Dardaija

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 15:59

Marko Rosi vratio i trojicu rovitih

Otvorili su karte Mađari. Sve najbolje što imaju bacilli su na sto. Tačno mesec dana pre početka Prvenstva Evrope, na kome će se pojaviti treći put uzastopno, objavili su prošireni spisak igrača na koje računaju za turnir u Nemačkoj.

Velikih iznenađenja nema, momci koji su činili bazu državnog tima su na listi. Među njima Atila Fiola i Adam Lang, koji su usled povreda propustili martovski termin za kontrolne susrete. Isto važi i za trećeg golmana, Petera Šapanosa, ali u konkurenciji imenjaka Gulačija i Denesa Dibuša teško da će braniti.

Izabrane vesti

Raduje me što ne postoji igrač za koga moram posebno da objašnjavam zašto je na spisku ili zašto neko nije. Svi su dostupni. Jedina dva upitnika u ovom času su Atila Fiola i Adam Lang, imajući u vidu da su roviti, ali deluje da će se obojica oporaviti do početka turnira. Spisak je kompletan, što znači da računam na sve koji su bili u kvalifikacijama. Ovo je najjači tim koji Mađarska može da sastavi”, napomenuo je Marko Rosi.

Italijanski strateg na klupi mađarskog tima bio je suočen sa predlogom da pod zastavu pozove Pala Dardaija juniora, naslednika nekadašnjeg asa Herte. Mlađi Dardaji (kome u Nemačkoj tepaju Palko, da bi ga razlikovali od oca) takođe, igra za klub iz Berlina. I to dobro, jer je posle oporavka od povrede dao šest i namestio četiri gola na 22 utakmice. Javnost je očekivala da bude makar u konkurenciji, ali Rosi ga je zvao samo u novembru 2022. i posle toga ne. Ni ovaj put.

Mnogo je igrača na poziciji koju pokriva Dardai. Prvenstveno Dominik Soboslaj i Roland Salai. Gledali smo POla, daje golove, ali još može da napreduje u timskoj igri. Osim toga, zaostaje na planu kondicije”, obrazložio je Marko Rosi.

SPISAK REPREZENTACIJE MAĐARSKE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Golmani: Denes Dibuš (Ferencvaroš), Peter Gulači (Lajpcig), Peter Šapanos (Pakši);

Defanzivci: Balog Botond (Parma), Endre Botka (Ferencvaroš), Marton Dardai (Herta), Atila Fiola (Videoton), Adam Lang (Omonija Nikozija), Vili Orban (Lajpcig), Atila Salaj (Frajburg);

Vezisti: Bola Bendegus (Servet), Mihali Kata (MTK), Miloš Kerkez (Bornmut), Lasla Klajnhesler (Hajduk Split), Adam Nađ (Specija), Žolt Nađ (Puškaš akademija), Loik Nego (Avr), Andras Šefer (Union Berlin), Kalum Stajls (Sanderlend);

Napadači: Adam Martin (Ulsan), Kevin Šobot (Ujpešt), Danijel Gazdag (Filadelfija), Kristofer Horvat (Kečkemet), Roland Šalaj (Frajburg), Dominik Soboslaj (Liverpul) i Barnabaš Varga (Ferencvaroš).

Na rezervnoj listi se nalaze: Kistijan Listeš (Ferencvaroš), Atila Mosi (Rize), Balaš Tot (Videoton), Zalan Vanča (Lelem) i Balint Vesej (Pakši).

Završni spisak (23 igrača i trojica golmana) mora biti poslat u kancelariju UEFA najkasnije do 7. juna.

Mađari će 4. juna u Dabilinu gostovati Republici Irskoj, dok će četiri dana kasnije u Debrecinu ugostiti Izrael. U grupnoj fazi Prvenstva Evrope igraće sa Švajcarskom, Nemačkom i Škotskom.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija MađarskeeuroEURO 2024Marko Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara