Mikel Ojarsabal (©Reuters)
Mikel Ojarsabal (©Reuters)

Španci petardom po Andori: Ojarsabalov het-trik za 20 minuta i Peresov debi iz snova

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 23:44

Crvena furija bez milosti prema košmijama...

Poput Francuske, Španije je donela odluku da prvu pripremnu utakmicu odigra sa slabašnim komšijama pa iako su joj izašle u susret, nije imala milosti prema njima. Crvena furija je u prvoj od dve pripreme utakmice u Badahosu opravdala svoj nadimak deklasiravši slabašnu Andoru – 5:0 (1:0).

Iako je Luis de la Fuente ukazao šansu drugopozivcima, to se u rezultatu nije odrazilo, mada nije bilo ni za očekivati da će 164. reprezentacija na FIFA rang listi moći da napravi veći problem jednom od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, ma u kom on sastavu izašao.

Izabrane vesti

Utakmicu je obeležio Mikel Ojarsabal, koji je večeras imao status rezervista, ali je dobio priliku u nastavku i u razmaku od 20 minuta došao do het-trika, razoružavši rivala koji se do tada držao više nego pristojno. Utakmicu će pamtiti i Ajose Peres, budući da mu je debitantska za seniorski tim. Povratak u domovinu nakon skoro pune decenije provedene u Engleskoj ispostavio se kao pun pogodak za 30-godišnje krilo, koje je partijama u Betisu ove sezone tek na pragu četvrte decenije života zaradilo poziv u državni tim.

I potrudio se Peres da ne ostane samo na tom pozivu. Momak sa upisao je gol, nakon toga i asistenciju, a malo je falilo da još jednom zatrese mrežu rivala. Ipak, njegov atraktivan volej udarac zaustavio je Kristijan Garsija intervencijom sa gol-linije. Kako bilo, partijom protiv Andore bivši fudbaler Njukasla i Lestera pokazao je De la Fuenteu da ima šta da ponudi te mu ostaje da se nada da će se naći među 26 putnika.

Peres je Andoru načeo pogotkom u 24. minutu, ali su gosti dugo odbijali da padnu na pod. Ipak, De la Fuente je na poluvremenu izvršio četvorostruku izmenu, a odluka da u igru na pauzi uvede Ojarsabala ispostavila se kao najbolja moguća. Vidno motivisan, fudbaler Sosijedada je u 53. minutu baš na asistenciju Peresa duplirao prednost, a dvadeset minuta kasnije kompletirao het-trik. Trijumf je desetak minuta pre kraja overio Feran Tores.

ŠPANIJA (4-3-3): Raja – Ljorente (od 46. Navas), Vivijan, Kubarsi (od 46. Le Norman), Grimaldo (od 46. Kukurelja) – Pedri (od 61. F. Lopes), Aleiš Garsija (od 67. Subimendi), Baenja – F. Tores, Morata (od 46. Ojarsabal), Peres


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeMikel OjarzabalAjoze PerezEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara