Spaleti skratio spisak: Izostali četvrti golman, vezista i krilo, pridodat štoper

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.06.24. | 17:49

Provedel, Orsolini i Riči prekobrojni

Lučano Spaleti, selektor Italije, saopštio je konačni spisak Azura za predstojeće Evropsko prvenstvo, a prekobrojni su se ispostavili Ivan Provedel, Rikardo Orsolini i Samuele Riči.

Pri izboru trojice prekobrojnih Spaleti se odrekao golmana Lacija, ispred kojeg su prednost dobili Donaruma, Vikario i Meret, takođe suvišni su bili Samuele Riči, defanzivni vezista Torina, kao i krilo Bolonje Rikardo Orsolini.

Izabrane vesti

Usled povreda, bez prilike da okuse čari takmičenja u Nemačkoj ostali su Frančesko Aćerbi i Đorđo Skalvini, defanzivci Intera i Atalante, usled čega je pridodat Federiko Gati, štoper Juventusa.

Selektor branioca kontinentalne krune ranije se odrekao nekih zvučnih imena poput Ćira Imobilea, Manuela Lokatelija i Marka Veratija, a nakon poslednjeg skraćenja među "preživele" se mogu uvrstiti Fađioli, Folorunšo, Raspadori i Barela (koji je zbog povrede bio neizvesan do poslednjeg trenutka), koji su od strane dela fudbalske javnosti na Apeninima označavani kao potencijalno suvišni sa ranijeg spistka od 30 imena.

Podsetimo, na Evropskom prvenstvu koje počinje 14. juna Italija će prvu utakmicu odigrati protiv Albanije u Dortmundu, a tokom grupne faze je očekuju još i susreti sa Španijom i Hrvatskom.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeLučano SpaletiRikardo OrsoliniIvan Provedel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara