Klark (©Reuters)
Klark (©Reuters)

Sa četiri boda sigurno prolazimo, a možda i sa tri

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.06.24. | 22:00

Škoti već krenuli sa računicama

Lopta nije ni krenula sa centra, a kalkulacije su počele! Ne, nisu u pitanju fudbaleri Srbije i naša javnost, već – Škoti.

Selektor Stiv Klark, koji je preporodio Tartan armiju, opušteno je pred novinarima napravio računicu kako njegov tim može do drugog kruga Evropskog prvenstva.

Izabrane vesti

Suština je da su nam potrebna četiri boda da bismo izašli iz grupe. Četiri boda garantuju prolaz, uvek su bila dovoljna”, rekao je Klark.

Ali, tu nije kraj sabiranju i oduzimanju.

“Može da se desi da i tri boda budu dovoljna, ali uz nultu gol razliku. Ono što ćemo gledati da uradimo je da budemo konkurentni u sve tri utakmice i da poslednju čekamo sa šansama za prolaz dalje”.

Imala je Škotska takvu situaciju na prethodnom EP, bod nakon dva kola i igrala je sa Hrvatskom za prolaz, ali je izgubila 3:1.

“Ok, tada nismo uspeli, ali je važno da smo imali šansu, da smo gajili nadu pred poslednju utakmicu, imali očekivanja. Nadam se da ćemo i sada biti u takvoj poziciji pred meč sa Mađarskom”, podvukao je Klark.

Škotska će igrati na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Nemačke, potom će odmeriti snage sa Švajcarskom i na kraju grupne faze sa Mađarskom.


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠkotskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara