Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Runi opleo po Englezima: Izgledaju kao tim do 21 godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 18:05

“Naporan rad sa prethodnih takmičenja je upropašćen”, kaže nekadašnji reprezentativac Gordog Albiona

Nije nikakva tajna, zna se šta na Ostrvu očekuju i šta jedino priznaju – titulu prvaka Evrope. Jedino će ih ona ispuniti i učiniti srećnim. Ali, prvi utisak nije onakav kakvom su se nadali. Bilo je momenata kada se Engleska borila za dah, kada joj je Srbija opasno pretila.

Englezi su na Evropsko prvenstvo došli kao veliki favoriti, najveći uz Francusku, i sa najskupljim timom. Pregršt zvezda, a ipak štošta u igri nije štimalo. Pojedine stvari daju se srediti, no na ostrvu brinu. Gordi Albion nije bio uverljiv, nikoga tim Gereta Sautgejta nije ubedio da je kadar da konačno bude šampion Starog kontinenta. Ni Alana Širera, ni Rija Ferdinanda, a ni Vejna Runija.

Izabrane vesti

Vidno je razočaran Vejn Runi predstavom engleskih reprezentativaca protiv Srbije.

“Ne mogu da ne kažem šta osećam, naporan rad sa prethodnih turnira je upropašćen”, poručio je Vejn Runi i nastavio da sipa kritike:

“Ima sjajnih i talentovanih mladih igrača, ali ekipa je više ličila na tim do 21 godine, nego na prvi, seniorski”.

Ne dopada mu se ni što je Geret Sautgejt sa spiska izostavio Markusa Rašforda i Džeka Griliša. Mišljenja je da Engleska nema takav profil igrača, da joj nedostaju u završnici.

“Rašford i Griliš u poslednjih 20 ili 30 minuta obezbeđuju brzinu, mogu da zadrže loptu. Mislim da nemamo nijednu od tih stvari. U svakom slučaju, držim im fige, nadam se da će se poboljšati i pobeđivati”, završio je Vejn Runi.



tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara