Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Roviti Levandovski jedina nada Poljaka

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.24. | 10:16

Evropsko prvenstvo, Grupa D: Austrija danas (18.00) u Berlinu blagi favorit. Selektor Probješ rezervisan, ali svi očekuju da napadač Barselone istrči na teren Olimpijskog stadiona

Francuska i Holandija su opravdali uloge favorita u prvom kolu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj protiv Austrije i Poljske. Danas je na programu drugo kolo. Derbi je meč Lala i Galskih petlova koji će verovatno da odluči o prvom mestu, dok Poljska i Austrija na Olimpijskom stadionu u Berlinu igraju za spas (18.00). Poraženi već može da pakuje kofere, dok bi bod doveo obe selekcije u tešku situaciju. Jasno je da samo trijumf budi nadu za nokaut rundu.

Austrijanci su ostavili bolji utisak na premijeri. Hrabro se tim Ralfa Rangnika odupreo svetskog vicešampionu Francuskoj. Nesrećni Maksimilijan Veber je autogolom u finišu prvog poluvremena presudio svojoj reprezentaciji. Poljaci su poveli protiv Holanđana, ali su Lale igrom razbili selekciju Mihala Probješa i u finišu preko visokom Veghorsta osvojili tri boda.

Izabrane vesti

Poljci su bili hendikepirani na premijeri. Zbog povrede mišića u timu nije bilo prve zvezde selekcije, veterana Roberta Levandovskog. Selektor Probješ rekao je da je učešće napadača Barselone i dalje pod znakom pitanja.

Postoje velika razlika ako imate najboljeg igrača na svetu na klupi ili na terenu. Odluku ćemo da donesemo na dan meča”, rekao je selektor Poljske.

18.00: (3,80) Poljska (3,50) Austrija (2,10)

Pošto je ovaj meč biti ili ne biti, treba očekivati Levandovskog na terenu, izvesno od prvog minuta. Rangnika ne zavarara neizvesnost oko asa Barse i očekuje ga na terenu.

Mislim da će Leva da igra. To ne menja naš pristup iako znamo da je on najbolji poljski fudbaler”, rekao je nekadašanji menadžer Mančester Junajteda.

AUSTRIJA PROLAZI U NOKAUT FAZU EP - KVOTA U MOZZARTU JE 1,75.

Problem za Poljaka je što se pre šampionata povredila i druga zvezda Arkadijuš Milik, koji je otpao za EP. U špicu protiv Holandije igrao je Adam Buksa koji je dobio šansu umesto Kšištofa Pjonteka. Igrač Lansa na pozajmiic u Antaliji dao je gol posle kornera protiv Holandije, ali bi trebalo da se preseli na klupu. Iza napadača Barselone se očekuje Šimanski i nešto povučeniji Zijelinski. Promena u odnosu na meč sa Lalama pre četiri dana je da bi krilo Karol Sviderski mogao da zameni Kaspera Urbanskog u startnoj postavi.

ROBERT LEVANDOVSKI DAJE GOL AUSTRIJI - KVOTA U MOZZARTU JE 2,50.

Rangnik ne bi trebalo ništa da menja u odnosu na premijeru. Gregorič je imao prednost u odnosu na Arnautovića u špicu protiv Francuske i to je verovatno jedina nedoumica iskusnog stratega. Zabicer je ključni igrač na sredini terena.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Ove selekcije igraju tvrde mečeve u poslednje vreme. Prethodni duel u kvalifikacijama za EP u Varšavi je završen bez golova pre pet godina. Pre toga su Poljaci dobili u Beču sa 1:0 pogotkom Pjonteka. Austrija u pet zvaničnih mečeva u ovom veku nikada nije pobedila narednog rivala (dva remija i tri poraza).

POTENCIJALI SASTAVI

POLJSKA (3-5-2): Ščensni – Bednarek, Davidovič, Kivijor – Frankovski, Siliš, Zijelinski, Modera, Zalevski – Sviderski, Levandovski.

AUSTRIJA (4-2-3-1): Penc - Poš, Danso, Veber, Mvene - Sajvald, Zabicer – Grilič, Lajmer, Baumgartner – Gregorič.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

Grupa D

1. KOLO

Nedelja, 16. jun

Poljska - Holandija 1:2

/Buksa 16 - Gakpo 29, Veghorst 83/

Ponedeljak, 17. jun

Austrija - Francuska 0:1 (0:1)

/Veber 38ag/

2. KOLO

Petak

18.00: (3,80) Poljska (3,50) Austrija (2,10)

21.00: (4,10) Holandija (3,50) Francuksa (1,90)

3. KOLO

Utorak, 25. jun

18.00: (1,35) Francuska (3,90) Poljska (9,50)

18.00: (2,10) Holandija (3,45) Austrija (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mihal ProbješRalf RangnikEURO 2024Fudbalska reprezentacija PoljskeReprezentacija Poljskereprezentacija AustrijeRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara