Robert Prosinečki (©Reuters)
Robert Prosinečki (©Reuters)

Prosinečki konačno pred podgoričkom publikom, Hviča udara na Vešovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 13:03

Hrvat će prvi put voditi selekciju Crne Gore kod kuće ove nedelje od 20.45 časova, kada će ugostiti u prijateljskoj utakmici Kvarachelijinu Gruziju

Debitovao je Robert Prosinečki na klupi reprezentacije Crne Gore prošle srede porazom od Belgije (0:2) u Briselu. Ove nedelje od 20.45 časova hrvatski strateg će prvi put voditi Sokolove pred domaćim navijačima, na prijateljskom meču sa Gruzijom u Podgorici.

Biće to Prosinečkom još jedna prilika da odmeri kvalitet tima kojim raspolaže u okršaju sa reprezentacijom koja učestvuje na Evropskom prvenstvu. Gruzijci su do tamo došli preko baraža, pobedom nad Grčkom posle jedanaesteraca.

Izabrane vesti

Prva zvezda tima je Hviča Kvarachelija, krilni napadač Napolija. Zadatak da ga zaustavi imaće nekadašnji bek Crvene zvezde, a sada član azerbejdžanskog Karabag Agdama Marko Vešović, koji je protiv Belgije odigrao 50. meč za nacionalni tim.

Hviča je top klasa i sigurno neće biti lako. Probaćemo da ga zaustavimo“, kratko je prokomentarisao Vešović.


20.45: (2,60) Crna Gora (3,15) Gruzija (2,85)


Prosinečki je pozvao podmlađenu reprezentaciju, na spisku nedostaju Stefan Savić, Adem Marušić, Matija Šarkić, Miloš Brnović i Risto Radunović.

Stevan Jovetić ima problema sa povredom, a pod znakom pitanja su i Marko Janković i Igor Vujačić. Sačekaćemo trening da vidimo ko će da bude spreman“, poručio je Prosinečki na konferenciji za medije.

Nekadašnji strateg Crvene zvezde, Kajserija, Denizlija, ljubljanske Olimpije i Rudeša se nada da će tribine stadiona u Podgorici biti dobro ispunjene na njegovom debiju na domaćem terenu.

Drago mi je da igramo u Podgorici. Rival je veoma dobar i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prvog meča na domaćem terenu“, kazao je Prosinečki.

Crna Gora i Gruzija su se do sada dvaput sastali, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Tada je u Tbilisiju bilo 0:0, dok su Sokolovi slavili u Podgorici sa 2:1 pogotkom Andrije Delibašića u finišu meča.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti još samo danas ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

20.45: (1,22) Italija (6,25) Bosna i Hercegovina (14,0)

20.45: (2,60) Crna Gora (3,15) Gruzija (2,85)

20.45: (2,25) Slovačka (3,15) Vels (3,45)

21.15: (1,22) Francuska (6,50) Kanada (12,0)

Ponedeljak

00.30: (1,55) Argentina (3,90) Ekvador (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Robert ProsinečkiMarko VešovićHviča Kvarachelijareprezentacija Crne Gorereprezentacija GruzijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara