Matijas Zanka Jorgensen (©Reuters)
Matijas Zanka Jorgensen (©Reuters)

Premijerligaški štoper pojačao rivala Srbije na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 11:20

Selektor Danske Kasper Hjulmand je naknadno pozvao Matijasa Jorgensena, a defanzivac Brentforda će biti u konkurenciji već ove srede (19 časova) za prijateljski meč sa Švedskom

Selektor Danske Kasper Hjulmand je dodao još jednog igrača na pripreme pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Naknadno je reprezentaciji priključen štoper Brentforda Matijas Zanka Jorgensen, koji će biti u konkurenciji već za meč sa Švedskom ove srede od 19 časova.

Jorgensen se i nadao da će upasti u tim, jer je bio deo šireg spiska, sa kojeg je otpao prošle nedelje. Ovaj 34-godišnji defanzivac je bio spreman da uskoči i u utorak se priključio prvotimcima. Nije još definitivno da će se naći na Evropskom prvenstvu, mnogo toga zavisi da li će se Simon Kjer oporaviti od povrede.

Izabrane vesti

Nije Jorgensen novajlija u nacionalnom timu, odigrao je već 36 nastupa za Dansku. Debi je zabeležio još 2008. godine protiv Velsa. Popularni Zanka je u Brentfordu od 2021. godine, a igrao je još za Kopenagen, PSV Ajndghoven, Hadersfild, Fenerbahče i Fortunu iz Diseldorfa.

To znači da će Jorgensen, ako zaigra umesto Kjera, biti jedan od protivnika reprezentacije Srbije u Nemačkoj. Naše dve selekcije će se sastati 25. juna, u 3. kolu grupne faze.


19.00: (2,00) Danska (3,50) Švedska (3,90)


Danska se za taj meč priprema sa Švedskom, koju će ugostiti u Kopenhagenu. Isti rival će testirati i Srbiju 8. juna u Stokholmu. Na klupi Šveđana sedi nekadašnji reprezentativac Danske Jan Dal Tomason, koji svojim sunarodnicima predviđa da će dogurati daleko u Nemačkoj. Smatra da imaju kvalitet da stignu do samog kraja turnira.

Hjulmand je odradio dobar posao na klupi, Danska igra dobar fudbal i stigla je do završnog turnira. Posle Mundijala sada je i na kontinentalnoj smotri Moje mišljenje je da Danska može da osvoji Evropsko prvenstvo. Naravno, posle ove utakmice ću postati najveći njen navijač. Mada, ipak su Engleska i Portugalija po meni glavni favoriti“, kazao je Tomason, koji je svojevremeno odigrao 112 mečeva za Vikinge.

Dancima će ovo biti prvi pripremni meč, posle kojeg će 8. juna igrati i protiv Norveške. Ostale tri ekipe iz C grupe su već odigrale svoje prve utakmice u ovom ciklusu, Engleska je savladala Bosnu i Hercegovinu sa 3:0, Slovenija je bila bolja od Jermenije sa 2:1, dok je Srbija izgubila od Austrije u Beču sa 2:1. Englezi će generalnu probu za EP imati 7. juna protiv Islanda, dok će Slovenci dan kasnije da se sastanu sa Bugarskom.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


PRIJATELJSKE UTAKMICE

Sreda

18.00: (1,02) Slovačka (14,0) San Marino (35,0)

19.00: (2,00) Danska (3,50) Švedska (3,90)

20.30: (1,22) Beligja (6,50) Crna Gora (12,0)

21.00: (1,03) Francuska (13,0) Luksemburg (30,0)

21.30: (1,01) Španija (15,0) Andora (40,0)

Četvrtak

03.00: (2,85) Meksiko (3,00) Urugvaj (2,75)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Danskefudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija Švedskefudbalska reprezentacija SrbijeBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara