Predrag Pašić za Mozzart Sport: Srbija kao nekada Jugoslavija - psihološki nespremna

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.22. | 15:44

Osvrt nekadašnjeg reprezentativca na učinak Orlova u Kataru

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva/

Svetsko prvenstvo u Kataru ulazi u samu završnicu. Saznali smo koje četiri ekipe će se boriti za pehar Mundijala, koji će ostati upamćen po mnogo čemu. Pre svega, po neverovatnim rezultatima i velikom broju iznenađenja. Kako pozitivnih tako i negativnih. Prijatno su iznenadile selekcije Maroka, Japana, pa i Hrvatske jer malo ko je mogao pretpostaviti da će aktuelni vicešampion sveta ponovo stići do polufinala - i to preko prvog favorita Brazila. A, možda se opet nađe i u finalu. Razočaravajuć utisak ostavile su prvenstveno Nemačka, Španija, Belgija i Brazi.

Izabrane vesti

Mnogo više se očekivalo i od reprezentacije Srbije, koja je ovaj Mundijal okončala kao jedna od najneuspešnijih selekcija. Mnogo optimizma pred početak - mnogo razočarenja na kraju. I dalje javnost svakodnevno priča o razlozima neuspeha Orlova, a nekadašnje najbolje desno krilo Jugoslavije, i proslavljeni fudbaler Sarajeva Predrag Pašić za Mozzart sport je istakao da su ključni razlozi za neuspeh bili spoljni faktori.

Preciznije, stvari koje nemaju veze sa fudbalom.

"Nažalost, Srbija nije pokazala ni blizu svoje mogućnosti i kvalitete. Ja se sećam da kroz sva svetska prvenstva u prošlosti, a tako je bilo i dok sam ja igrao za Jugoslaviju, da smo uvek imali probleme koji izlaze iz okvira terena i koji su uvek odvlačili pažnju i koncentraciju na tu stranu. To je generalno problem reprezentacija sa ovih prostora. Nikad nismo mogli pružati maksimum niti smo bili psihološki spremni da idemo do kraja. To mi je jako poznato, a ubeđen sam da se to i sada desilo. Pa, još pre odlaska se pričalo o nekim problemima, kao i dok su boravili u Kataru. Imali su probleme, nisu bili 100 odsto na terenu. To se sve osvetilo ovim lošim rezultatima“, smatra Pašić.

Istovremeno, Pašić kaže da nije iznenađen nastupima Hrvatske.

"Hrvati su prikazali potpuno drugačiju sliku od Srbije. Mnogo su koncentrisani, odgovorni, disciplinovani. Takvi su bili i u Rusiji, a takvi su i sada. Očekivao sam da mogu daleko doći, mada su me dodatno prijatno iznenadili. Ono što smatram kao veliki plus kada je Hrvatska u pitanju jesu navijači i podrška. Imaju zaista ogromnu podršku javnosti, patriotizam je izražen, oni su motivisani i smatram da je to jako bitan faktor za ove rezultate“.

Popularni Paja, kako ga pamte ljubitelji fudbala iz tog vremena, otkrio je koga vidi na svetskom tronu.

"Iako je jako teško prognozirati, jer smo videli da apsolutno niko više nema ulogu favorita. Pogotovo kada su ove utakmice nokaut faze, gde nema prilike za popravni. Videli smo da su eliminisane ekipe koje su najviše pokazivale do sada, poput Brazila. Mada, jako mnogo je pokazala i Francuska i oni su sada najveći favorit. Mada, opet kažem, videli smo da je sve moguće, tako da se sa sigurnošću ne može tvrditi ništa“.

Pašić je svojevremeno bio jedno od najboljih krila. Ne samo u Jugoslaviji, nego i u evropskom fudbalu. Prodoran, brz, dobar centaršut. Sve ono što zapravo i treba da poseduje jedan krilni fudbaler. Zanimalo nas je ko se njemu na trenutnom Mundijalu najviše sviđa na toj poziciji.

"Po mom mišljenju, najbolji igrač na levom krilu je Mbape koji je fantastičan. Odličan je i Dembele na drugoj strani. Recimo, fascinirao me igrač Maroka na levom krilu, Sofijan Bufal. Čoveka nikad pre ovoga nisam gledao, ali me je zaista oduševio. Brz, hrabar, prodoran. Ali kada bih morao da izdvojim jednog, to je Mbape. On je broj jedan", zaključio je Pašić u razgovoru za Mozzart sport.


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijePredrag Pašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara