Palac u ofsajdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 22:55

Sitnice koje život znače na Vestfalenu i koje najbolje "uhvati" VAR tehnologija

Sitnice koje život znače, baš one na fudbalskom terenu, najbolje snimi i uhvati VAR tehnologija. A ona je večeras rastužila Dance, a spasila Nemce tenzije na Vestfalenu. Iliti, kako je jedan palac u ofsajdu, odigrao ključnu ulogu na večerašnjem duelu osmine finala Evropskog prvenstva na Vestfalenu.

Poskakali su Danci zbog gola Joakima Andersena iz 48. minuta, ali je se VAR soba ubrzo oglasila. Ispostavilo se da je u nedozvoljenom položaju bio Tomas Dilejni, sekund, dva pre nego što je njegov saigrač zatresao mrežu. Ali ako ćemo da seciramo situaciju, nije Dilejni bio u ofsajdu, virio je samo vrh njegove kopačke. I onda se pitamo - u kakvoj je to prednosti vezista Danske bio pa da gol bude poništen.

Izabrane vesti

Da, ofsajd pravilo je jasno definisano, ali postoji ozbiljan broj ljudi koji smatra da je poništavanje golova zbog milimetarske "predsnosti" besmisleno. A postoji i jedan Arsen Venger, trenutno šef FIFA odseka za fudbalski razvoj koji ozbiljno lobira za promenu ofsajd pravila. Ukratko, po Vengeru, ofsajd bi trebalo da se sudi samo kada je igrač za čitavo telo bliži preostalom protivničkom igraču (najčešće golmanu).

Dakle, zbog palca u ofsajdu Danska je ostala na nuli. A onda joj je VAR još jednom došao glave i od Andersena napravio najmaleroznijeg čoveka u Nemačkoj. Njegovo tanano igranje rukom preraslo je u penal, a kasnije i početak kraja za ekipu Kaspera Hjulmanda.


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija NemačkeJoakim Andersen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara