Đerdan Šaćiri (©AFP)
Đerdan Šaćiri (©AFP)

Nije nam drag, ali je opasno dobar: Šaćiri prvi u istoriji dao gol na šest velikih turnira zaredom!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 22:24

Reprezentativac Švajcarske doneo izjednačenje protiv Škotske

Možemo da ga ne volimo kao pojavu, još i više zbog svega što nam je uradio u Rusiji i Kataru, ali kada sklonimo po strani sve što nema veze sa terenom, treba ipak da se prizna kako je Đerdan Šaćiri baš ozbiljan fudbaler. I to godinama pokazuje na terenu.

Reprezentativac Švajcarske je golčinom za izjednačenje protiv Škotske uradio nešto što nikada niko nije u istoriji fudbala – zatresao je mrežu bar jednom na poslednjih šest velikih turnira zaredom! Po tri Mundijala i Eura, uključujući naravno i ovaj u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Šaćiri je rešetao mreže tokom prethodnih deset godina. Na Mundijalu 2014. zabeležio je tri pogotka, na Euru 2016 jedan, nas je maltretirao u Rusiji 2018. i Kataru 2022 sa po jednim golom, protiv Škotske večeras je zabeležio novu recku pre nego što je zamenjen posle sat vremena na terenu. Tokom Evropskog prvenstva 2020. bio je strelac još tri pogotka!

Kada se sve sabere, nekadašnji fudbaler minhenskog Bajerna, Intera, Liverpula i sada Čikaga je na kontu od 10 golova na velikim turnirima! To je više nego što su kroz istoriju postigli Euzebio i Alan Širer (po devet), Patrik Klajvert (osam), Vejn Runi (sedam), Raul i Zlatan Ibrahimović (po šest golova). Plus ima još 10 golova u kvalifikacijama za Euro, te četiri u razigravanju za planetarna takmičenja.

Zanimljiv podatak dali su i američki statističari. Đerdan Šaćiri je prvi aktivni fudbaler iz MLS-a koji je strelac na Evropskom prvenstvu.

Ozbiljan fudbaler.



tagovi

Đerdan Šaćirireprezentacija ŠvajcarskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara