Džejmi Karager i Geri Nevil (©Reuters)
Džejmi Karager i Geri Nevil (©Reuters)

Nevil ne veruje Englezima: Odbrana je velika briga

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 09:43

Kopka ga hoće li Geret Sautgejt uspeti da zamaskira sve što ne valja u poslednjoj liniji

Englezi su, uz Francuze, najveći favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva. No, bili su i ranije u najužem krugu, ali im se redovno nešto ispreči na putu do trofeja.

Napad je ubojit, gotovo niko na Ostrvu ne sumnja da će Hari Kejn, Fil Foden, Džud Belingem, Bukajo Saka ili neko peti donositi napred ono što se od njih očekuje, ali odbrana… Ona je velika briga, mnogima ne uliva poverenje. Zbog nje Geri Nevil ne veruje da će Englezi konačno zasesti na tron.

Izabrane vesti

Jednostavno, defanzivci mu ne ulivaju poverenje, nemali broj njih, poput Marka Guehija, bez iskustva je na ovom nivou.

“Biće to ogromna prilika za Guehija. On je zanimljiv, mlad igrač. Ali, kada razmišljate o pobedi na turniru… Morate da budete jaki u odbrani kako biste došli do kraja, osim ukoliko ovaj turnir ne donese nešto što prethodni nisu”, zabrinut je Geri Nevil kako će izgledati engleska odbrana tokom Evropskog prvenstva:

“Velika briga. Slušao sam Roja Kina kako sinoć govori o tome, takođe i Ijana Rajta. Svi razmišljaju o odbrani Engleske”.

Kopka Gerija Nevila hoće li Geret Sautgejt uspeti da zamaskira sve što ne valja u poslednjoj liniji.

“Mučim se da vidim (Englesku u završnici prim. aut), osim ako Geret Sautgejt ne pronađe način da sve uskladi. Treba proći dug put sa ovom četvoricom u poslednjoj liniji”.

Ovlaš se dotakao i meča sa Srbijom, prvog na Evropskom prvenstvu.

“Srbija će tražiti dubinu, moramo pokušati da ih ‘isečemo’. Mogu da vidim zašto će igrati Trent. Ono što on radi omogućava Kajlu Vokeru da ostane pozadi kao treći štoper, što je radio u Mančester Sitiju veći deo sezone, a onda je Trent u mogućnosti da krene napred duž desne strane”, završio je Geri Nevil.



tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija EngleskeGeri Nevil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara