Demiral (©Reuters)
Demiral (©Reuters)

Nema politike na terenu! Udarac za Tursku, Demiral suspendovan dve utakmice

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.24. | 20:59

UEFA reagovala munjevito zbog političke poruke

Bio je Merih Demiral junak turske pobede nad Austrijom (2:1), ali lako bi moglo da se desi da je za njega Evropsko prvenstvo time završeno! Da bi ponovo zaigrao na šampionatu, potrebno je da njegov tim stigne do – finala.

UEFA je danas munjevito reagovala na političku poruku konju je Demiral poslao posle golova i suspendovala ga na dve utakmice sa Evropskog prvenstva, javlja uvek dobro obavešteni Bild.

Izabrane vesti

Štoper Demiral je postigao oba gola za Tursku protiv Austrije, ali je onda gestikulirao znakom koji simboliše političku grupaciju „Sivi vukovi“, koja se zalaže za širenje turske teritorije i „vraćanje“ zemalja širom Evrope i Azije, koju su držale nekada Osmanlije.

Ta organizacija je, inače, stavljena van zakona u više zemalja, među kojima je i Nemačka, u kojoj se igra Evropsko prvenstvo. Sasvim sigurno da je i to imalo uticaj na UEFA da kazna bude tako brza i oštra.

Evropska kuća fudbala nema baš jak stomak kada se takve poruke pokažu na terenu i oko njega, ekspresno je pokrenula postupak protiv reprezentativca Turske i suspendovala ga sa šampionata. Ili barem do finala.

UEFA je na dve utakmice prethodno suspendovala i reprezentativca Albanije Arlinda Dakua zato što je posle utakmice vređao Srbe i Makedonce.


tagovi

Merih DemiralFudbalska reprezentacija TurskeUEFAEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara