Antonio Ridiger (©Reuters)
Antonio Ridiger (©Reuters)

Nagelsman u ozbiljnom problemu: Nemci prinuđeni da menjaju pola odbrane za osminu finala

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 19:47

Džonatan Ta neće igrati zbog suspenzije, Antonio Ridiger pod velikim znakom pitanja pošto se povredio protiv Švajcarske

U poslednjim minutima trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva Nemačka je golom Niklasa Filkruga izbegla poraz i tako sačuvala lidersku poziciju, ali bi mogla da plati veliku cenu. Selektor Manšafta Julijan Nagelsman se preznojava, osminu finala bi mogao da dočeka bez standardnog štoperskog tandema!

Razlog za brigu doskorašnjem treneru Bajerna daje povreda koju je na sinoćnoj utakmici doživeo Antonio Ridiger. Defanzivac Reala je u finišu meča, nakon proslave Filkrugovog gola, završio na travi držeći se za butni mišić, koji je prema pisanju Bilda 31-godišnji defanzivac istegao.

Izabrane vesti

U izjavi za pomenuti medij sportski diretkor reprezentacije Nemačke Rudi Feler izjavio je kako se ne radi o težoj povredi, ali i dodao kako će teško biti spreman za utakmicu osmine finala, koju će Nemačka kao prvoplasirana reprezentacija Grupe A igrati 29. juna.

"Ne izgleda dramatično, ali činjenica je da će Toniju biti teško da zaigra u subotu", izjavio je Feler.

Ko god u subotu bude na drugoj strani Nemcima neće biti svejedno, posebno ukoliko Ridiger ne uspe da se oporavi, jer bi to značilo da će Nagelsman morati da sastavlja novi štoperski tandem. Podsetimo, Džonatan Ta je protiv Švajcarske ‘požuteo’, te će zbog parnih kartona (prvi dobio protiv Škotske) morati da odradi suspenziju na narednoj utakmici.

Njega bi, piše Bild, trebalo da odmeni Niko Šloterbek, koji je sinoć upravo umesto štopera Leverkuzena dobio priliku u poslednjih pola sata. Tandem sa njim, ukoliko Ridiger ne bude spreman, činiće Valdemar Anton (Štutgart) ili Robin Koh (Ajntraht), dvojica preostalih štopera koje Nagelsman ima na raspolaganju.

"Šloti i Valdi su konkurencija jedan drugom, nisam mogao da ih uvedem obojicu, ali obojica zaslužuju šansu jer rade vrlo dobro. Rekao sam već, imam poverenje u čitav tim", izjavio je Nagelsman posle sinoćne utakmice.


tagovi

Antonio RidigerDžonatan TaFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara