Matjaž Kek (Reuters)
Matjaž Kek (Reuters)

Matjaž Kek o Piksijevoj izjavi da je rešen da ga pobedi: Morao je to da kaže! I ja bih isto

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.06.24. | 19:47

Selektor Slovenije kulturno izbegao pitanje o statusu Dušana Tadića

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Pravi tobogan emocija prošla je Slovenija u prvom kolu Prvenstva Evrope. Ni nalik onom u Belgiji 2000, kad je igrala sa našom selekcijom, vodila 3:0, a završilo je 3:3, ali je bilo interesantno pratiti sve što se dešavalo u Štutgartu. Gubila je pogotkom Kristijana Eriksena u ranoj fazi, izjednačila preko Erika Janže, čak imala i šansu preko Andraža Šporara da pobedi.

Izabrane vesti

No, i ovako je selekcija Matjaža Keka zadovoljna izdanjem na premijeri i ohrabrena tim rezultatom čeka susret sa Srbijom.

„Znam da 11 fudbalera koje budem odabrao neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa, zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a probaćemo da ga zadržimo svih 90 minuta“, istakao je Kek uoči treninga popularnih Zmajčeka na Alijanc areni, u predvečerje susreta sa Orlovima (sreda, 15 časova).

Taj duel smatra se i okršajem „nekadašnje braće“.

„Razumem veliki rivalitet, jasno mi je šta znače bodovi obema ekipama, ali sam siguran u sjajnu atmosferu. Morala bi da bude takva, iako nije uvek slučaj. Ipak dolazimo sa prostora bivše Jugoslavije, što pojačava rivalitet, međutim, važno je da napomenem da je Srbija odličan protivnik i da ćemo imati težak posao. Bitno je da poštujemo protivnika, ali i sebe“.

Timovi se dobro znaju, jer su pre dve godine odmerili snage u Ligi nacija. Bile su to efikasne utakmice, u Beogradu je Srbija slavila 4:1, dok je u Ljubljani bilo 2:2

„Živimo u vremenu kad je teško bilo šta sakriti. Sve vreme smo pod reflektorima, svaki detalj je dostupan i može da se sazna. Videlo smo Srbiju protiv Engleske i deluje da je zaslužila više. Biće sigurno dobra utakmica, a slaviće onaj ko bude hrabriji i uvereniji. Probaćemo da to uradimo na naš način, znamo u čemu smo dobri, isto kao što smo upoznati sa kvalitetima srpskog tima. Na kraju krajeva, pogledajte FIFA plasman, to govori samo za sebe. Slovenija nije, niti je bila favorit ove grupe“.

Stav nije promenio ni posle podsećanja da su minuli dani u srpskom timu obeleženi nesuglasicama selektora Stojkovića i kapitena Tadića. Zato je selektor Slovenije upitan da li očekuje Tadića na terenu od prvog minuta.

„Vi mene, očigledno, ne poznajete dovoljno dobro. Nikad ne komentarišem probleme ili odustvo istih u drugom timu. Posebno ne u srpskoj reprezenzatciji. Poslednje što bih sebi dozvolio sa pozicije selektora jeste da se time bavim“.

Nekoliko sati pre Keka, u medija centru stadiona Bajerna govorio je Dragan Stojković i na pitanje novinara iz Slovenije predočio: „da li se to vama sviđalo ili ne, mi smo rešeni da vas pobedimo“.

„Nije to preambiciozno. Selektori takve stvari moraju i da kažu. Mi Piksija stvarno poštujemo, ali isto razmišljamo. Svesni smo snage srpskog tima, ali želimo da pokažemo da smo zasluženo u Nemačkoj. Nadam se da će moja ekipa rasti iz minuta u minut“.

Opšte je mišljenje u tamošnjoj javnosti da je Matjaž Kek najveća snaga Zmajeva.

„Najmanje je važan Kek. Daleko su bitniji igrači, od prvog Oblaka, do poslednjeg Zeljkovića. Poštujemo jedni druge. Ako pogledate naš učinak u minulih 25 mečeva videćete da smo čak i u teškim trenucima bili dobri i zato sam ponosan na ekipu i stručni štab. Privilegovan sam što vodim ovu reprezentaciju“, dodao je Kek.


tagovi

Matjaž KekFudbalska reprezentacija SlovenijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara