Ten Kopmejners (Reuters)
Ten Kopmejners (Reuters)

Maler za malerom, Holandija ostala bez kompletnog veznog reda za EURO

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 13:25

Idu sa igračem manje u Nemačku

Pre nekoliko nedelja je holandski selektor Ronald Kuman saznao da na EP u Nemačkoj neće moći da računa na Atalantinog vezistu Martena De Rona zbog povrede. Sinoć je saznao da iz istog razloga otpada i Barselonin Frenki de Jong, a jutros je dobio potvrdu da zbog povrede neće na raspolaganju imati ni Tena Kopmejnersa iz Atalante.

Kuman je tako ostao bez trilinga na sredini terena i to su već ozbiljni problemi. Iako nije sigurno da bi svi od njih bili starteri, ipak je reč o igračima koji bi imali bitnu ulogu i minutažu. Umesto De Jonga je pozvan Borusijin levi bek Ijan Matsen, a Kuman je odlučio da umesto Kopmejnersa ne zove zamenu i da u Nemačku putuje sa 25 fudbalera.

Izabrane vesti

Holandski selektor sada nema mnogo opcija za vezni red i očekuje se da prvi meč protiv Poljske na EP počnu Tijani Rejnders iz Milana i Jerdi Shauten i Džoi Verman iz PSV Ajndhovena. Ostale opcije su Rajan Gravenberh iz Liverpula i Žoržinjo Vajnaldum iz Al Itifaka koji nisu baš u najboljoj formi i imali su slabe klupske sezone.

Kopmejners je u prošloj sezoni bio jedan od najboljih Atalantinih igrača i jedan od najzaslužnijih za osvajanje Lige Evrope. Od mogučih 56 utakmica u svim takmičenjima, igrao je čak na 51 i na njima upisao 15 golova i sedam asistencija. Ovog leta je u italijanskoj jvanosti označen kao prva meta Juventusa u letnjem prelaznom roku i klub iz Torina se čak dogovorio sa njim oko ličnih uslova. Prepreku predstavlja Atalanta koja traži 60.000.000 evra.


tagovi

EURO 2024Ten Kopmejnersreprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara