Frenki de Jong (©Starsport)
Frenki de Jong (©Starsport)

Kuman ljut na Barselonu: Klub je rizikovao sa De Jongom, mi plaćamo cenu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 10:28

Holanđanima visi i Ton Kopmejners. Poljaci brinu zbog Levandovskog...

Nikad teža takmičarska godina za Frekija de Jonga. Čak tri puta povređivao je članak i odigrao svega 27 od ukupno 53 utakmice Barselone. Jedva preko pola. Najviše što je uspeo da veže – 15 utakmica u nizu. I da sve bude gore lekarska procena da neće biti spreman ni za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Holandija je izgubila važnog igrača i selektor Ronald Kuman je besan. Pre svega – na Barselonu.

Izabrane vesti

Frenki de Jong ima istoriju sa ovom povredom i moramo da razmišljamo o njegovom zdravlju. Njegov klub je odlučio da rizikuje i to je cena koju sada mi moramo da platimo“, sasuo je Kuman katalonskom klubu dodavši da će De Jong biti sasvim fit tek za tri nedelje.

Prekasno za Lale.

Saznali smo tokom popodneva. Bili smo zaista optimistični, zaista smo se nadali da će De Jong igrati barem poslednju utakmicu u grupnoj fazu. Ali posle svakog treninga osetio bi reakciju i zaključili smo da ne bi bio sasvim spreman za naredne tri nedelje“.

HOLANDIJA ISPADA U GRUPI - KVOTA 4,30

Nije Kuman ljut samo na Barselonu. Uefa snosi svoj deo odgoovrnosti. Još kad se sledećeg leta nadoveže Svetsko klupsko prvenstvo za 12 najjačih evropskih klubova... Ne čudi veliki broj otkaza.

Klupski kalendar je sve popunjeniji. Levandovski se povredio na prijateljskoj utakmici Poljske (poslednje informacije kažu da će ipak biti spreman, prim.aut), ni Kopmejners ne izglea dobro. Videćemo sutra, ali očekivanja nisu dobra“, požalio se Kuman.

Tek da podsetimo, De Jong je prvi problem sa člankom osetio još u septembru zbog čega nije igrao dva meseca. U martu je opet morao u ambulantu i pauzirao je novih mesec dana. Posle samo nekoliko utakmica opet se povredio.

I nije to nikakav raritet bio u Barseloni. Ove sezone, četvorica startnih vezista Barse (Pedri, Gavi, Ilkaj Gundogan i De Jong) zajedno su na terenu proveli svega 68 minuta?!

No, to je sada manje važno, posebno za Kumana, koji je imao problem i sa izborom zamene, pošto je i Fajenordov Kviten Timber van stroja. Naknadni poziv zato je otišao na adresu Jana Matsena, koji je među poslednjiam precrtan i sa šireg spiska. Matsen je inače član Čelsija, koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Borusiji Dortmund.

 



tagovi

Frenki de JongRonald KumanIan MatsenEURO 2024reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara