Miha Zajc i Nemanja Maksimović (©Reuters)
Miha Zajc i Nemanja Maksimović (©Reuters)

Konačni spisak Slovenaca za Euro: Jedno veliko iznenađenje – precrtan vezista Fenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 18:38

U poslednji čas otpao Miha Zajc

Evropsko prvenstvo je iza ćoška, danas je krajnji rok da selektori obznane koga će voditi u Nemačku. Matjaž Kek je, kao i većina, napravio širi spisak, na njega je uvrstio 30 igrača, a poslednju seču nije prošlo jedno zvučno ime – otpao je Miha Zajc.

Vezista Fenerbahčea je precrtan, i to je jedino (veliko) iznenađenje. Miha Zajc je upisao 39 nastupa za Sloveniju, postigao je osam golova za državni tim, međutim, u poslednjih godinu dana nije u prvom planu kod Matjaža Keka. Presedeo je na klupi prijateljsku protiv Jermenije i generalno je retko dobijao šansu.

Izabrane vesti

Miha Zajc u minulih godinu dana nije ni dobijao pozive za sve reprezentativne akcije, pa sa te tačke gledišta i nije bogzna kakvo čudo što ga Matjaž Kek ne vodi u Nemačku. Ali, svakakojeste veliko ime i neko ko je u prošlosti i te kako igrao bitnu ulogu u reprezentaciji, te se pretpostavljalo da će za njega biti mesta nakon povećanja broja igrača koje selektori mogu da povedu.

Pored veziste turskog kluba otpali su i golman Matevž Vidovšek (Olimpija), defanzivac Žan Zaletel (Viborg) i napadač Luka Zahovića (Pogon). Dakle, skraćenje u svakoj liniji tima. Matjaž Kek je odluku saopštio pose današnjeg treninga, a pred generalku sa Bugarima.

„Na kraju, morao sam da se odlučim za 26 igrača, što ne znači da oni koji sada ne putuju sa nama u nekim narednim akcijama neće biti u reprezentaciji. Fudbal će se igrati i posle Evropskog prvenstva, u septembru već imamo mečeve Lige nacija“, poručio je Matjaž Kek i dodatno obrazložio odluku:

„Takođe, morao sam i taktički da posmatram stvari pre donošenja konačne odluke, jer ne mogu da vodim previše napadački orijentisanih igrača, pretpostavljam da nećemo napadati 90 minuta svaki meč na Euru“.

KONAČNI SPISAK SLOVENACA ZA EURO 2024:

Golmani: Jan Oblak (Atletiko Madrid), Vid Belec (Apoel Nikozija), Igor Vekić (Vejle).

Odbrana: Jure Balkovec (Alanjaspor), Jaka Bijol (Udineze), Miha Blažič (Leh Poznanj), David Brekalo (Orlando Siti), Vanja Drkušić (Soči), Erik Janža (Gornjik Zabrzje), Žan Karničnik (Celje), Petar Stojanović (Sampdorija).

Vezni red: Timi Maks Elšnik (Olimpija), Adam Gnezda Čerin (Panatinaikos), Jon Gorenc Stanković (Šturm Grac), Tomi Horvat (Šturm Grac), Jasmin Kurtić (Sudtirol), Sandi Lovrić (Udineze), Benjamin Verbič (Panatinaikos), Adrijan Zeljković (Spartak Trnava), Nino Žugelj (Bode Glimt).

Napad: Žan Celar (Lugano), Josip Iličić (Maribor), Jan Mlakar (Piza), Benjamin Šeško (RB Lajpcig), Andraž Šporar (Panatinaikos), Žan Vipotnik (Bordo).


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija SlovenijeMatjaž KekMiha Zajc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara