Murat Jakin (AFP)
Murat Jakin (AFP)

Jakin: Šaćiri živi za ovakve trenutke

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 02:27

"I dalje je sve otvoreno, uradićemo sve što je potrebno da prođemo u drugi krug", jasan je selektor Švajcaraca

Strela Đerdana Šaćirija je donela reprezentaciji Švajcarske bod protiv Škotske (1:1), a time je i dovela nadomak plasmana u drugi krug. Selektor "sajdžija", Murat Jakin je na konferenciji za medije pohvalio omalenog asa Čikago Fajersa koji je efektnim udarcem u 26. minutu pogodio mrežu rivala.

"Pokazao je večeras da diše i živi za ovakve trenutke. To je dokazivao iznova tokom godina i godina", kazao je Jakin pa dodao: "Stvarno je zaslužio ovaj momenat, bio je to neverovatan šut. Uradio je jedinu stvar koju je mogao da uradi, pomogao je timu."

Izabrane vesti

Sa četiri boda na tabeli, Švajcarci su skoro sigurni za nokaut fazu jednog velikog takmičenja i to šesti uzastopni put. Naravno, pod uslovom da ne pretrpe težak poraz od Nemačke u poslednjem meču u grupi.

"Ostalo je da odigramo još jedan meč. I dalje je sve otvoreno. Uradićemo sve što je potrebno da prođemo grupu. Ako su prve dve utakmice nešto pokazale, to je da smo spremni za borbu. Škotska nam je napravila problema, ponos im je bio ranjem nakon prvog duela. Mogli smo da pobedimo, ali su i oni stvarali šanse."

Jakin zna da će Švajcarska morati da preživi ozbiljan test protiv tima Julijana Nagelsmana u Frankfurtu u nedelju.

„Biće to veoma drugačiji meč u poređenju sa prve dve utakmice. Nada se veoma malo računa u ovakvim mečevima. Nemačka igra spektakularan fudbal, ali nismo nužno pod pritiskom u pogledu naše pozicije. Još nismo završili posao, ali smo napravili veliki korak napred", zaključio je Jakin.

Za šefa struke Škota, Stiva Klarka, igra iz meča sa Švajcarcima je pravi pokazatelj kvaliteta njegovog tima.

"Ovo je način na koji igramo u poslednje tri ili četiri godine. Zbog toga smo ovde na turniru. Znali smo šta moramo da uradimo. Bio je to dobar timski nastup protiv dobrog protivnika. Osećaćemo se mnogo bolje u sledećoj utakmici nakon ovog nastupa. Ovako igramo, ovako radimo. Spustili smo loptu i stvorili nekoliko šansi. Uradili smo šta smo morali, još smo u konkurenciji i to je bilo najvažnije. To je bilo ono što smo očekivali: dobru reakciju posle razočaravajuće partije. Još uvek smo živi na turniru", rekao je Klark.

Škotska je povela nakon što je Fabijan Šer odbio udarac Skota Mektomineja u sopstvenu mrežu.

„Realnost je takva da kada je napravljen žreb i kada smo saznali da u prvom meču idemo na domaćina, gledatli smo druge dve utakmice u grupi i razmišljali da možda odatle dolaze bodovi. I tako je ispalo. Svi su pokušavali da prenaglase činjenicu da moramo nešto da izvučemo iz ove utakmice, ali realnost je bila da čak i da smo igrali dobro protiv Nemačke, verovatno bismo bili u sličnoj poziciji da moramo da dobijemo nešto od ove utakmice kako bismo imali šanse za dalje. To je ono što smo uradili.”


tagovi

Murat JakinDžerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara