Ivan Perišić (©Reuters)
Ivan Perišić (©Reuters)

Hrvati na sve ili ništa, Dalić veruje Brozoviću, tri promene u odnosu na Špance

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.06.24. | 10:18

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Treća selekcija sveta ima imperativ pobede danas (15.00) u Hamburgu protiv Albanije. Poraženi može da pakuje kofere. Šansa za Josipa Juranovića, Ivana Perišića i Bruna Petkovića

Drugo kolo na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj otvaraju u Hamburgu Hrvatska i Albanija (15.00). Posle poraza od Španije i Italije na premijerama, za oba tima je ovo biti ili ne biti. Dok se za Albance ništa nije ni očekivalo, pod imperativom je treća selekcija sa Svetskog prvenstva u Kataru. Vatreni su pregaženi od Furije (0:3) u prvom kolu. Samo pobeda tim Zlatka Dalića ostavlja u igri za osminu finala, mada i bod ostavlja teoretske šanse za nokaut fazu.

Bledo su Kockasti izgledali protiv Furije. Granitni vezni red je zakazao. Godine čine svoje kod Luke Modrića. Mateo Kovačić je ove sezone bio rezerva u Mančester Sitiju, dok Marcelo Brozović igra u Saudijskoj Arabiji, što je sigurno nivo ispod Serije A. Napad je bio jalov sa Kramarićem i Budimirom, a i odbrana se nije pokazala. Sve u svemu – očajno izdanje Hrvatske.

Izabrane vesti

Zlatko Dalić će bitno da promeni tim u odnosu na onaj s premijere protiv Španije. U poslednjoj liniji, prema pisanju portala Germanijak, šansu bi trebalo da dobije Josip Juranović i iskusni Ivan Perišić, dok iz prve postave ispadaju Stanišić i Pongračić.

15.00: (1,48) Hrvatska (4,40) Albanija (8,00)

Marcelo Brozović je kritikovan u hrvatskoj javnosti zbog igre protiv Furije, ali će da zadrži mesto u startnoj postavi, kao i kapiten Luka Modrić i Meteo Kovačić. Promena u napadu je da će as Dinama Bruno Petković da bude starter umesto igrača Osasune Anta Budimira. Andrej Kramarić ostaje u startnoj 11. Na desnoj strani terena biće Lovro Majer kao protiv Španije.

Hrvatskoj posle poraza (0:3) treba pobeda po mogućustvu što ubedljivija jer bi putnika u osminu finala mogla da odredi gol-razika.

"Znali smo da će biti važna utakmica i pre početka turnira. Želimo da prođemo, raduje me da smo pozitivno, nismo obeshrabreni. Miomci su svesni situacije, da moramo biti bolji nego u prvoj utakmici. Pripremili smo se, odradili što treba na treningu. Otpao je Vlašić, žao mi je. Posle magnetne rezonance morao je kući, ostali su spremni i zdravi i čekamo da počne”, rekao je Dalić, prenosi Germanijak.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Pobeda je imperativ.

Albanija nije kao Španija, ali zaslužuje respekt. Motivisana, dobra i moramo biti strpljivi i oprezno. Znamo da je cilj da pobedimo. Bićemo ofanzivniji, konkretniji, bolji i agresivniji. Biće nekih promena u sastavu. Nikada nije bilo lepo kada se izgubi. Mi smo bili uvek stavljeni na začelje, niko nije verovao u nas, a mi osvojili tri medalje u šest godina. Engleska jednu. A oni su zlatni, a mi ne vredimo. Mi smo mali, hrabri, borbeni. Dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. A rezultati pokazuju da smo bolji nego kako nas ljudi gledaju. Znam da je dosta pesimizma. Nadam se da ćemo da budemo pravi, kakvi jesmo i što možemo. Ne brine nas šta i ko govori. Sve smo sami napravili”.

BRUNO PETKOVIĆ DAJE GOL ALBANIJI - KVOTA U MOZZARTU JE 3,50.

Albanci su iz prvog napada golom Bajramija podigli Vestfalen na noge, poveli protiv evropskog šampiona, ali brzo su stvari došle na svoje, kada su Bastoni i Barela doneli Italijanima pobedu. Borba i fanatizam nisu sporni kod tima koji predvodi Brazilac Silvinjo, ali Albanci su verovatno igrački najskomnija reprezentacija na ovom EP, pa je jasno da je Hrvatima otvoren put do prvenca u Nemačkoj.

HRVATSKA POBEDNIK GRUPE - KVOTA U MOZZARTU JE 25,0.

Armando Broja nije blistao protiv Azura, ali će napadač Fulama, nekadašnji igrač Čelsija, biti najveća opasnost po gol Livakovića. Hrvatska i Albanija nikada se dosad nisu sastajali.

OČEKIVANI SASTAVI

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić

ALBANIJA (4-2-3-1): Strakoša - Balliu, Ismajli, Đimšiti, Mitaj - Ramadani, Aslani - Asani, Bajrami, Hodža - Broja

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

GRUPA B

1. KOLO

Subota, 15. jun

Španija – Hrvatska 3:0 (3:0)

/Morata 29, Ruis 32, Karvahal 45+2/

Italija - Albanija 2:1 (2:1)

/Bastoni 11, Barela 16 - Bajrami 1/

2. KOLO

Sreda

15.00: (1,48) Hrvatska (4,40) Albanija (8,00)

Četvrtak

21.00: (2,30) Španija (3,30) Italija (3,20)

3. KOLO

Ponedeljak, 24. jun

21.00: (10,0) Albanija (5,10) Španija (1,32)

21.00: (3,90) Hrvatska (3,50) Italija (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EURO 2024reprezentacija Hrvatskefudbalska reprezentacija Albanijereprezentacija AlbanijeIvan PerišićZlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara