Gruzija školovala Robija i Crnogorce – dala tri, mogla je i šest (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 22:40

Neće biti lako Turskoj, Češkoj i Portugalu

Vladala je euforija podno Kavkaza krajem prošle godine kada je selekcija Gruzije uspela da se domogne, prvi put u istoriji, učešća na Prvenstvu Evrope. Biće debitant tim Vinija Sanjola u Nemačkoj, neće imati iskustvo velikog takmičenja, ali Turskoj, Češkoj i Portugalu neće biti lako, kada udare na tim sa istoka Evrope.

Pokazala je to i večerašnja provera selekcije Gruzije u Podgorici. Rezultat to ne pokazuje (3:1 za goste), međutim bilo je to klasično školovanje Hrabrih Sokolova i selektora Crne Gore Roberta Prosinečkog. Gruzija je postigla tri gola, realno je mogla i duplo. Možda i više da na golu nije bilo odličnog Milana Mijatovića.

Izabrane vesti

Bravurama je golman Železničara iz Pančeva čuvao čast Crne Gore, posebno posle divnih kombinacija Kvarachelije, Kiteašvilija i nekadašnje velike želje Crvene zvezde Mikuautdzea. Na streljani je bio Mijatović do 60. minuta, i pravo je čudo kako gosti nisu postigli još koji gol. Donekle se odnos snaga promenio ulaskom Stevana Jovetića. Bivši napadač Partizana pokazao je da je i dalje ubedljivo najbolji fudbaler Crne Gore i da bi bez njega Sokolovi teško bili konkurentni i selekcijama najnižeg rejtinga.

Kako su samo Gruzini odigrali prvo poluvreme. Selektor Vini Sanjol izveo je u Podgorici najjači tim. Sa golmanom Valensije Mamardašvilijem, zatim Kiteašvilijem kao kreatorom igre, dok su u napadu dejtvovali Kvarcahelija i Mikautadze.

Upravo je as Napolija odigrao odličan meč. Pripretio je već u osmom minutu kada se prvi put istakao Mijatović. Međutim, spasa mu nije bilo tri minuta kasnije. Tada je Kiteašvili iz peterca pogodio mrežu.

Koliko Gruzini mogu da budu opasni demonstrirala je akcija u 33. minutu. Brzim pasovima gosti su izigrali odbranu Crne Gore, na kraju je Kvarachelija uposlio napadača Meca za laganih 2:0.

Mijatović se istakao i na početku drugog poluvremena. Kvarcahelija je gotovo čitav meč izgledao kao mlazni avion pored spore odbrane Crne Gore. Radio je šta je hteo, ali ga je u 50. minutu još jednom osujetio Mijatović.

Crne Gora je prodisala tek ulaskom Stevana Jovetića. Prvo je legendarni as pripremio kolosalnu šansu Osmajiću, da bi potom sam zatresao mrežu. Međutim, nada Crne Gore je kratko trajala. Gruzini su nastavili brzim kontrama da love greške rivala. Na kraju je rezervista Zvizivazde postavio konačan rezultat.


PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

Italija - BIH 1:0 (1:0)

/Fratezi 38/

Crna Gora - Gruzija 1:3 (0:2)

/Jovetić 66 - Kiteašvili 10, Mikautadze 33, Zivzivadze 86/

Slovačka - Vels 4:0 (1:0)

/Kucka 44, Boženik 56, Ampadu 60 pen, Beneš 90/

Francuska - Kanada u toku

Ponedeljak

00.30: (1,55) Argentina (3,90) Ekvador (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GruzijaHviča KvarachelijaŽorž MikautadzeRobert Prosinečki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara