Kilijan Embape i Didije Dešan (©Reuters)
Kilijan Embape i Didije Dešan (©Reuters)

Embape propustio poslednji trening, moguće da će i meč sa Kanadom

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 12:43

Prijateljski susret u Bordou je zakazan za nedelju od 21.15 časova

Protiv Luksemburga se Francuzima nije igralo, ali protiv Kanade će morati da imaju ozbiljniji pristup. Poslednji prijateljski meč pred početak Evropskog prvenstva Galski petlovi će odigrati ove nedelje od 21.15 časova u Bordou protiv Kanade.

Selektor Didije Dešan je još ranije istakao da bi najviše voleo da ima samo jednu proveru pred finalni turnir, ali da zbog UEFA i njenog ugovora sa televizijskim stanicama svaki tim mora da odigra po dva meča. Francuzi su svoju obavezu odslužili pre četiri dana protiv obližnjeg Luksemburga (3:0), a sada će imati daleko ozbiljniju proveru.

Izabrane vesti

Kanada je poslednjih godina u ozbiljnom usponu, učestvovala je i na Mundijalu 2022. godine u Kataru. Sada se Severnoamerikanci spremaju za Kopa Ameriku, koja počinje 20. juna, tako da je i njima veoma koristan ovaj meč u Bordou.

Dešan ipak neće moći da izvede najjači sastav, onaj koji planira za susret sa Austrijom (17. juna). Kilijan Embape nije trenirao sa ekipom u subotu, što nagoveštava da će Olivije Žiru da ima prednost startera protiv Kanade. I uz njega, po krilu, verovatno će da igra Markus Tiran.


21.15: (1,22) Francuska (6,50) Kanada (12,0)


Oreljan Čuameni je povredio stopalo, zbog čega je propustio finiš sezone sa Real Madridom, uključujući i finale Lige šampiona. Susret sa Luksemburgom je gledao sa klupe, a očekuje se da mu Dešan pruži večeras barem nekoliko minuta u finišu. Čisto da ne ode u Nemačku, a da nije ni osetio teren i loptu. Naravno, još uvek 24-godišnji vezista nije fit i u punoj formi bi trebalo da bude tek za nokaut fazu, ako Francuzi do nje dođu.

Najvažnija stvar je da se osećamo dobro fizički. Videćemo i taktički da li je sve usavršeno, ovo nam je poslednja prilika da se testiramo. Kanada je protivnik koji malo više igra na fizikalije. Znamo da se i oni spremaju za Kopa Ameriku, tako da je i njima važan meč“, rekao je Antoan Grizman na konferenciji za medije pred ovu utakmicu.

Na njoj ovog puta nećemo gledati golmana Crvene zvezde Milana Borjana. Zbog povrede je propustio finiš prvenstva Slovačke u Slovanu iz Bratislave, gde je bio na pozajmici, pa na kraju nije ni dobio poziv novog selektora Džesija Marša. Prvi golman Kanade je sada Maksim Krepo, čuvar mreže Portland Timbersa.

Ovo će da bude tek drugi duel Francuske i Kanade. Jedini njihov okršaj gledali smo 1986. godine na Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi. Tada su Trikolori slavili sa 1:0, a junak je bio Žan Pjer Papen.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti još samo danas ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

20.45: (1,22) Italija (6,25) Bosna i Hercegovina (14,0)

20.45: (2,60) Crna Gora (3,15) Gruzija (2,85)

20.45: (2,25) Slovačka (3,15) Vels (3,45)

21.15: (1,22) Francuska (6,50) Kanada (12,0)

Ponedeljak

00.30: (1,55) Argentina (3,90) Ekvador (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeReprezentacija KanadeKilijan EmbapePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara