(Reuters)
(Reuters)

Demiral suspendovan momentalno, Belingem na odloženo

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.07.24. | 14:20

Junak Turske postaje vuk samotnjak dok navijači najavljuju čopor u Berlinu

Nemački Bild je pre par dana već najavio, a Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) danas ozvaničila suspenziju turskog štopera Meriha Demirala.

Dvostruki strelac Turske u pobedi nad Austrijom je i zvanično proglašen krivim za nepoštovanje pravila i principa ponašanja jer je golove proslavljao simbolom “sivih vukova” koja se smatraju ekstremističkom desničarskom ideologijom i zabranjeni su u zemljama Zapadne Evrope. Zbog kontroverzne proslave, Demiralu je UEFA danas odredila suspenziju od dva meča neigranja na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Turci imaju pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) ali od toga je slaba vajda. Sa druge strane, turski ultrasi pozivaju sve navijače koji dođu na Olimpijski stadion u glavnom gradu Nemačke da na utakmici četvrtfinala protiv Holandije tokom izvođenja himne pokažu “vučji znak” i tako daju podršku Demiralu i reprezentaciji.

Potpuno drugačije aršine je UEFA koristila priliko izricanja kazne Džudu Belingemu za nepristojno ponašanje i hvatanje za međunožje na meču sa Slovačkom. As Real Madrida je kažnjen jednom utakmicom neigranja i novčanom kaznom od 30.000 evra. Ali, ta suspenzija koju je dobio ima probni period od godinu dana i ne mora da je odradi odmah što znači da će moći da igra u četvrtfinalu protiv Švajcarske.

Pored zvezde Reala finansijski će biti kažnjen i fudbalski savez Engleske. Njima je zbog nereda koji su pravili navijači i vatrometa određena kazna od 11.000 evra.


tagovi

Merih DemiralFudbalska reprezentacija TurskeDžud Belingemreprezentacija EngleskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara