De la Fuente precrtao Kubarsija, Ljorentea i Garsiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 12:54

Selektor Španije saopštio konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Čekali su Španci Luisa de la Fuentea da se oglasi povodom konačnog spiska putnika za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Prvobitni je bio prekobrojan za tri imena, a selektor je poslednjeg dana roka za prijavu fudbalera odlučio da precrta mladog štopera Barselone Paua Kubarsija i dvojicu defanzivnih vezista - Markosa Ljorentra iz Atletiko Madrida i Aleša Garsiju iz Đirone.

Španija će se u Nemačkoj takmičiti u Grupi B sa Hrvatskom, Italijom i Albanijom.

Izabrane vesti

Pre dva dana Crvena furija je u prijateljskom meču savladala Andoru sa ubedljivih 5:0, među starterima za tu utakmicu bili su Kubarsi i Garsija, dok je Ljorente ušao na startu drugog poluvremena. Nije im to ipak bilo dovoljno da ubede selektora da zaslužuju mesto u timu za Evropsko prvenstvo. S obzirom na to da mu je tek 17 godina, za Barsinog Kubarsija i nije se očekivalo da će uspeti da ostane na spisku. Njegovo vreme tek dolazi i kako je odigrao minulu sezonu deluje da će imati još prilika da nastupa za špansku selekciju na velikim turnirima. Slično je i sa 26-godišnjim Garsijom kog čeka Liga šampiona u dresu Đirone, ali je za Atletikovog Markosa Ljorentea pitanje da li će uspeti ponovo da se nametne za poziv u reprezentaciju. Ima 29 godina i standardan je u timu Dijega Simeonea, pa će pokušati da se u naredne dve godine nametne za mesto na Svetskom prvenstvu 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Na De la Fuenteovom spisku dominiraju mladi igrači, od kojih je sa većinom sarađivao u mlađim kategorijama španske selekcije, a posebno raspoložen u meču sa Andorom bio je Real Sosijedadov Mikel Ojarsabal koji je za dvadesetak minuta na terenu u drugom poluvremenu uspeo da upiše het-trik.

Poslednju proveru pred put u Nemačku Španci će imati u subotu protiv Severne Irske.

KONAČAN SPISAK ŠPANIJE ZA EP U NEMAČKOJ:

Golmani: Unai Simon (Atletik Bilbao), David Raja (Arsenal), Aleks Remiro (Sosijedad)

Odbrana: Hesus Navas (Sevilja), Dani Karvahal (Real Madrid), Robin Le Norman (Sosijedad), Ajmerik Laport (Al Nasr), Naćo Fernandes (Real Madrid), Dani Vivijan (Atletik Bilbao), Alehandro Grimaldo (Leverkuzen)), Mark Kukurelja (Čelsi).

Vezni red: Martin Zubimendi (Sosijedad), Rodri (Mančester Siti), Mikel Merino (Sosijedad), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Pedri (Barselona), Fermin Lopes (Barselona), Aleks Baena (Viljareal).

Napad: Lamin Jamal (Barselona), Feran Tores (Barselona), Hoselu (Real Madrid), Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Dani Olmo (Lajpcig), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Ajose Peres (Betis), Mikel Ojarsabal (Sosijedad).


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis de la FuentePau KubarsiMarkos Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara