Niklas Filkrug (Reuters)
Niklas Filkrug (Reuters)

Danas mundijalski heroj Nemačke, a letos bio na pragu Zvezde!

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 15:20

Malo je nedostajalo da Niklas Filkrug na Svetskom prvenstvu bude još jedan predstavnik Mozzart Bet Superlige

Nemačka je posle šokantnog poraza od Japana u nedelju uveče bila na konopcima protiv Španije, nadomak bezizlazne situacije… a onda je na teren, sa Saneom i Klostermanom, ušao Niklas Filkrug i sve promenio.

Odbrana Furije više nije bila toliko sigurna, napadač Verdera ju je poremetio, Filkrugova snaga, uz sjajnu kontrolu lopte i osećaj za gol, oduzela joj je sigurnost i usledio je izjednačujući gol za potpuni haos na tabeli Grupe E pred poslednje kolo. Postigao ga je baš ovaj 29-godišnji momak kojem je ovo bila tek treća utakmica za reprezentaciju.

Izabrane vesti

Filkrug je danas mundijalski heroj Nemačke, a prema informacijama Mozzart Sporta, letos je malo nedostajalo da postane napadač Crvene zvezde!

Visoki napadač je prošle sezone igrao s Verderom u Cvajti i bio sjajan, postigao je 19 golova na 33 utakmice, doprineo povratku tima iz Bremena u Bundesligu, ali je ušao u klinč s čelnicima kluba oko nastavka saradnje. Pregovori su u jednom trenutku bili u ćorsokaku, a zahvaljujući dobrim kontaktima u klubu za koji je igrao od 2009. do 2012. godine, to je saznao Marko Marin, direktor skautinga u Zvezdi, i krenuo u akciju.

Marin je uspeo da zainteresuje Filkruga za dolazak u Srbiju, pre svega zbog u tom trenutku mogućeg igranja u Ligi šampiona, prema našim informacijama, stiglo se i do teme ličnih uslova, ali se u međuvremenu Verder opet aktivirao, shvativši da odlazak najboljeg strelca i čoveka zaslužnog za povratak u elitni rang nemačkog fudbala navijači ne bi dobro prihvatili. Na kraju su Nemci ispunili uslove sjajnog napadača što je dovelo do ostanka u Bremenu.

Ostatak priče je poznat…

Filkrug je nastavio da blista i u Bundesligi, dao je 10 golova na 14 mečeva, zaslužio debi za reprezentaciju Nemačke, pozvan je na Svetsko prvenstvo, dao je gol Špancima… a Zvezda je morala u grozničavu potragu za napadačima. Doveden je Pešić, razgovaralo se, između ostalih, sa Basom Dostom, Munasom Daburom… Potom je eliminacija od Makabija u plej-ofu za Ligu šampiona značajno je smanjila manevarski prostor čelnicima kluba pa je na kraju, u samom finišu prelaznog roka, kao iznuđeno i iznenađujuće rešenje stigao Kalifa Kulibali


tagovi

Niklas Filkrug

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara