©Starsport
©Starsport

Aršavin o Orlovima: Delovali su rastureno, možda se ne sećate ni da su bili na EP

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 10:13

"Francuska će postati šampion Evrope, pobediće Englesku u finalu"

Bez pobede, uz jedan postignut gol i dva osvojena boda, reprezentacija Srbije je već u grupnoj fazi eliminisana sa Evropskog prvenstva. Činjenica da su Orlovi jedna od osam najlošijih selekcija aktuelne kontinentalne smotre bila je povod za niz kritika na račun selektora Dragana Stojkovića i njegovih izabranika, a među onima koje je razočarala Srbija je i Andrej Aršavin.

Nekadašnji reprezentativac Rusije gostovao je na Meč TV u emisiji čija je tema Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i tom prilikom je otkrio ko ga je neprijatno iznenadio, ali i od koje reprezentacije oečkuje da osvoji kontinentalnu krunu.

Izabrane vesti

"Teško je izabrati tim koji je najviše razočarao. Reprezentacije deluju veoma loše, čak i favoriti. Ipak, izabrao sam Srbe - imaju dobrih igrača, ali ekipa je stigla rasturena. Trener nije uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju, posebno u napadu. Sa impresivnim imenima, odlaze tako rano. O ovoj reprezentaciji nema šta da se kaže, možda se ni ne sećate da su bili na Evropskom prvenstvu“, rekao je Aršavin.

Nekadašnji napadač se potom osvrnuo na reprezentacije koje su se plasirale u osminu finala.

"Španija je trenutno najbolji tim, a Gruzija će morati da ponovi podvig ruskog tima (sa Svetskog prvenstva 2018. godine). Verujem da će se Crvena furija plasirati u četvrtfinale. Kada je u pitanju duel Nemačka - Danska, Nemci ne pristaju da odlete tako rano, ali Danska sada nije isti tim kao pre nekoliko godina, ipak verujem da će pobediti domaćin. U susretu Portugalija – Slovenija je sve očigledno. Ronaldo mora da postigne svoje golove i Slovenija ide kući. Francuska - Belgija: Pomislili biste da je ovo bilo pre nekoliko godina, ali Francuska će proći dalje", kazao je Rus i dodao:

"Uprkos nejasnom učinku reprezentacije Holandije, kladim se na njih u meču sa Rumunijom. Austrija je iznenađenje turnira, Turci neće izdržati njihov pritisak... Engleska - Slovačka: iako Englezi ne igraju sjajan fudbal, jedva primaju golove, te mislim da neće imati problema. Neće mi biti senzacija ako Švajcarska pobedi Italiju, kladim se na njih".

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Zenita istakao je da očekuje Francusku i Englesku u finalu.

"Četvrtfinale: Španija - Nemačka. I pored toga što Nemci igraju kod kuće, verujem da će Španci imati više snage i da će proći dalje. Portugalija – Francuska: Francuzi će moći da se izbore sa Ronaldom, a on će plakati i odigrati poslednju utakmicu na evropskim prvenstvima. Engleska - Švajcarska: Bajka Švajcaraca jednog dana mora da se završi, pa računam na Englesku. Holandija – Austrija: Verujem da će Austrijanci napraviti senzaciju i da će se plasirati u polufinale. Potom selede polufinala... Francuska – Španija: U finale bi trebalo da stigne iskusniji tim - Francuska. I nadam se da će se Mbappe probuditi. Ako sve bude ovako, onda niko neće želeti finale Francuska-Austrija, pa će Engleska doći do finala. I pošto ne verujem u Gereta Sautgejta, biram Francusku, ona će postati šampion Evrope“, rekao je Aršavin.


tagovi

Andrej AršavinEURO 2024fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara