Julijan Nagelsman (Reuters)
Julijan Nagelsman (Reuters)

Ako Nemačka ne prođe grupu, Nagelsman ostaje bez otpremnine

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.06.24. | 14:31

Fudbalski savez Nemačke se osigurao klauzulom o raskidu saradnje

Prilično je transparentno Nemačka dočekala Evropsko prvenstvo. Fudbalski savez je krajem maja obelodanio bonuse za različite domete Elfa na kontinentalnoj smotri, nego zatim pred očima javnosti našle su se i plate svih reprezentativaca, odnosno selektora Julijana Nagelsmana.

Glavnokomancujući selekcije domaćina godišnje prihoduje 6.000.000 evra bruto i ukoliko dovede Nemačku do trona Starog kontinenta na kojem Panceri nisu bili od 1996. godine, kao i svakog igrača, i njega očekuje bonus od 400.000 evra. Reč je o izuzetno izdašnjim premijama.

Izabrane vesti

No, BILD je dva dana pre nego što će Nemačka na Alijanc areni otvoriti prvenstvo duelom sa Škotskom, obelodanio još jedan, vrlo interesantan detalj - ovoga puta iz Nagelsmanovog ugovora. Naime, u njemu se nalazi klauzula o raskidu saradnje ukoliko 36-godišnji stručnjak ne odvede Manšaft iz grupe A sa Mađarskom, Škotskom i Švajcarskom u nokaut fazu. To s ove tačke gledišta ne deluje kao preterano realan scenario, no ako nemačka kola krenu nizbrdo, saradnja do 2026. biće prekinuta bez obaveze da Savez isplati Nagelsmanu bilo kakvu novčanu naknadu.

Na tri od poslednja četiri Eura nemačka je osvajala medalje. Srebro je zaslužila 2008, u naredna dva izdanja završavala kao trećeplasirana, dok na prethodnom nije uspela da ode dalje od osmine finala gde ju je golovima Rahima Sterlinga i Harija Kejna eliminisao potonji finalista Engleska.


tagovi

Julijan NagelsmanFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara