Milan Jovanović (©srl.rs)
Milan Jovanović (©srl.rs)

Partizan pregažen u Šapcu: Kao nekada, puna Zorka, 3.000 ljudi i Metaloplastika u finalu

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 20:37

Tim Vladana Matića u majstorici polufinala plej-ofa pobedio pobednika Kupa Srbije sa 34:24 (17:14) i posle 36 godina imaće šansu protiv Vojvodine da šampionski pehar vrati u grad na Savi

Desetostruki uzastopni šampion Srbije Vojvodina i Metaloplastika, drugoplasirani u ligaškom delu sezone Super rukometne lige, igraće u finalu plej-ofa. Oba tima su iskoristila prednost domaćeg terena u polufinalima.

Partizan je osvojio Kup, vratio u Humsku trofej posle 11 godina, ali nije mogao do novog podviga. Metaloplastika je u najboljem rukometnom ambijentu ove sezone u Srbiji, pred dupke punim tribinama, odnosno oko 3.000 gledalaca, pobedila Partizan sa 34:24 (17:14) i sa 2:1 u polufinalnoj seriji igraće za titulu koja ne stanuje u gradu na Savi već 36 godina, još od vremena „Šabačkih vanzemaljaca“ koji su se tih godina dvaput bili i prvaci Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Domaći terenu je presudio, u petom meču ovih rivala ove sezone nije bilo brejka, pa će tim Vladana Matića da izaziva Novosađane. Prvi meč finalne serije igra se 19. maja u dvorani Slana bara. Sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza Srbije u dvomeču baraža sa Španijom za Svetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Partizan je bolje krenuo, poveo je sa 10:8, ali onda sledi osam „žutih minuta“ tima Đorđa Ćirkovića, bez gola. Bekovski trio domaćina je bio raspoložen. Dobro je krenuo povratnik u nacionalni tim Milan Jovanović sa četiri brza gola, nastavili su Vojislav Brajović i Domagoj Alilović, pa je ekipa Vladana Matića serijom 8:1 preuzela stvar u svoje ruke.

Crno-beli su stegli odbranu na početku drugog poluvremena, uspeli sa dva gola da priđu na 17:16, ali onda sledi nova serija Metaloplastike od 4:0. Zatražio je Ćirković tajm-aut, pokušao je da trgne svoj tim, ali nije bilo rešenja za čvrstu odbranu Šapčana, a ni snage za novi preokret. Već sredinom nastavka bilo je 24:19. Sa dva brza gola iz kontre meč je prelomljen.

Šapčani su poveli sa 27:20 i +8 – 29:21 i tu je bio kraj nada gostiju da mogu do čuda u dvorani Zorka. Nekoliko odbrana Darka Arsića pokrenula su domaćina, dok je samo Uroš Kojadinović bio raspoložen kod crno-belih. Gosti su se poslednjih sedam-osam minuta predali, pa je na kraju klub iz Humske doživeo katastrofu u Šapcu.

Podsetimo, Vojvodina je u dva meča eliminisala pančevački Dinamo i igraće u finalu plej-ofa za 11. uzastopnu titulu, a 12. u istoriji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milan Jovanović sa šest golova. Po pet su dali Vojislav Brajović, Filip Milovanović, Mateja Dodić i Domagoj Alilović. Po dva puta su pogodili Milan Dakić, Kosta Petrović i Mirian Gavašelešvili, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Aljoša Damjanović i Uroš Pavlović. Darko Arsić je odbranio osam udaraca, jedan sedmerca, dok je Filip Pavković imao dve uspešne intervencije, od toga jedan sa sedam metara.

Kod Partitana je reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović je dao 10 pogodaka, od toga šest sa sedam metara (prvi penal je promašio na startu meča). Mladen Šotić je dao četiri, a Nemanja Obradović tri. Po dva puta su pogodili Luka Barjaktarović i Veljko Popović, a po jednom Nemanja Peštić, Luka Lazić i Đorđe Petrović. Nikola Zečević je malo igrao, pre svega u odbrani. Povreda nosa iz prvog meča polufinale serije izbacile su iz ritma kapitena Partizana. Golmani su imali skroman učinak. Luka Arsenić je sakupio pet odbrana, od toga jedan sedmerac, a Nemanja Marjanović je imao tri intervencije.

Navijači Partizana, koji su svih 60 minuta gromoglasno bodrili crno-bele rukometaše, na kraju su aplauzima ispratili ekipu Đorđa Ćirkovića s terena. Partizan nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh, drugo mesto, ali je osvojen Kup Srbije u Novom Sadu, dobar temlje za budućnost, pa treba očekivati jači klub iz Humske naredne sezone.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – POLUFINALE PLEJ-OFA (MAJSTORICA)

Četvrtak

Metaloplastika - Partizan 34:24 (17:14), u seriji: 2:1


tagovi

RK PartizanMetaloplastikaRukometna superligaRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara