(Star sport)
(Star sport)

Kaboklo i Jago na Petrovićevom širem spisku

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 11:31

Tu je i nekoliko bivših NBA košarkaša, Neto se vraća na parket

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre održaće se od 2. do 7. jula, a košarkaška reprezentacija Brazila je među prvima objavila širi spisak od 17 igrača, odakle će se izdvojiti njih 12 na koje će selektor Aleksandar Petrović računati u pokušaju da se domogne turnira u Parizu.

Najzvučnija imena, bar za srpsku javnost, svakako su košarkaši beogradskih večitih Bruno Kaboklo i Jago dos Santos, koji će biti jedni od nosilaca igre, baš kao i na minulom Mundobasketu.

Izabrane vesti

Pored pomenutog dvojca, selektor Petrović odlučio je da pozove i nekadašnjeg košarkaša Čikago Bulsa Kristijana Felisija, a značajan je i povratak igrača Fenerbahčea Raulzinja Neta kome će ovo biti prvi zvanični turnir nakon teške povrede kolena koju je doživeo u avgustu prošle godine.

Marselinjo Uertas, četrdesetogodišnji košarkaš Tenerifa, i dalje ne razmišlja o povlačenju i biće još jednom neizostavan deo reprezentacije Brazila, u čijem stručnom štabu se nalazi i nekadašnji NBA šampion Tijago Spliter.

Brazilci se nalaze u B grupi kvalifikacionog turnira u Rigi, sa Kamerunom i Crnom Gorom. Dve najbolje plasirane reprezentacije ići će u polufinale, gde se ukrštaju sa grupom u kojoj su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini.

Spisak Brazila: Marselinjo Uertas (Lenovo Tenerife), Raulzinjo Neto (Fenerbahče), Jago dos Santos (Crvena zvezda), Elinjo Koraca (Korintijans), Aleksej Boržes (Krailshajm Merlins), Georginjo De Paula (Ulm), Didi Luzada (Flamengo), Vitor Benite (Palensija), Leonardo Majndl (Alvark Tokio), Žui Deodato (Flamengo), Gabrijel Žao (Flamengo), Bruno Kaboklo (Partizan MozzartBet), Žui Santoš (Golden Stejt Voriorsi), Tim Soareš (Nagoja Dajmond Dolfins), Lukas Dias (Sesi Franka), Žoao Marselo (bez kluba) i Kristijalo Felisio (Granada).


tagovi

košarkaška reprezentacija BrazilaJago dos SantosBruno Kaboklo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara