MOUZ i Team Liquid u plej-ofu ESL Pro Lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 10:40

Jasna situacija u C grupi

Prva dva tima koja su iz grupe C prošla u nastavak takmičenja i obezbedila top 2 finiš u grupi su favoriti MOUZ i Team Liquid.

Nastavak grupne faze 19. sezone ESL Pro Lige za sada prolazi u znaku pobeda favorita. I dok u grupi D nam tek predstoje mečevi za plasman u plej-of, u grupi C je situacija malo jasnija.

Izabrane vesti

Do finala pobedničkog baraža gde će se boriti za prvo mesto u grupi i direktan prolaz u četvrtfinale su stigli MOUZ i Team Liquid. MOUZ je bez izgubljene mape savladao Bad News Kangaroos i GamerLegion, dok je Liquid uspeo da preokrene rezultat protiv FURIE, a potom i nakon velike borbe savlada Monte u meču u kom smo videli tri produžetka na prvoj mapi.

U takozvanom "srednjem baražu" FURIA je doživela težak poraz od FORZE esports iako ruska ekipa igra sa dve izmene, uključujući i 0-13 poraz na svom piku, mapi Overpass. Sa druge strane ENCE se namučio protiv Bad News Kangaroos, po većini parametra najslabijim timom u grupi. 

Rezultatska kriza ENCE se nastavlja, a oni danas igraju protiv Monte, dok će FORZE dočekati GamerLegion. Pobednici ovih parova će se ukrstiti u borbi za treći plej-of slot grupe C, dok će poraženi ispasti u gubitnički baraž gde će se boriti za opstanak.

U grupi D svi favoriti su odneli 2-0 pobede u prvom kolu. Complexity je savladao Pera Esports koji ih je propisno namučio uzevši 11 rundi na Anubisu i devet na Vertigu. Heroic je nakon dva produžetka poveo protiv Ninjas in Pyjamas na Vertigu, da bi potom došli do ubedljivije 13-8 pobede na Nuke. 

BIG je posle produžetaka uzeo Ancient protiv američke ekipe BOSS, a na Vertigu im je trebalo 23 runde da stave tačku na meč. Na'Vi je bio ubedljiv protiv ekipe FlyQuest (13-5 Ancient, 13-6 Mirage).



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara