Slavlje fudbalera Bragantina (©AFP)
Slavlje fudbalera Bragantina (©AFP)

Poslednje kolo rešava dilemu - Rasing ili Bragantino? Kruzeiro uhvatio dah

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 04:13

Slavni brazilski klub u poslednjem kolu dočekuje Universidad u meču koji odlučuje prvo mesto

Nije samo u Kopa Libertadores, i završnica grupne faze Kopa Sudamerikana donosi mnogo neizvesnosti pred poslednje kolo.

Biće jako zanimljivo u Grupi H gde su Rasing i Bragantino pobedama stigli na po 12 bodova i poslednje kolo odlučuje ko će direktno u osminu finala.

Izabrane vesti

Rasing je opravdao ulogu favorita i pred svojim gledaocima razbio Kokimbo rezultatom 3:0 čime je definitivno obezbedio jednu od vodeće dve pozicije, samo je pitanje sa kog mesta ide dalje - da li direktno u osminu finala ili u razigravanje za isto?

Odgovor na to pitanje dobićemo u poslednjoj rundi, kada Rasing dočekuje paragvajski Sportivo Lukenjo, dok Bragantino opet ide u goste, samo Kokimbi.

Rasing je do pobede stigao golovima u drugom poluvremenu, tačnije u rasponu od 16 minuta. Goleadu je započeo i završio Adrijan Martinez. Prvo je u 55. minutu zatresao mrežu sa kreča, da bi šest minuta kasnije Huan Nardoni poslao neodbranjiv udarac pored Kamarga u malu mrežu, da bi Martinez zatim iskoristio katastrofalnu grešku golmana Dijega Sančeza i na nesebičnu asistenciju Baltazara Rodrigesa postavio konačnih 3:0.

Sa drugen strane, Bragantino je dva puta stizao zaostatak protiv Sportivo Lukenje i na kraju ipak slavio u dramatičnom finišu rezultatom 3:2 (1:2).

Sve je krenuo jurišom domaćina koji je preko Fereire poveo već u 3. minutu, da bi u 37. minutu Leguizamon poništio izjednačujući pogodak Elinja koji je na kraju bio i heroj Bragantina. Jer, njegov pogodak iz 80. minuta za 3:2 sprečio je da se Rasing odlepi, pošto i ovako sa eventualnim poravnatim statusom dva kluba na tabeli ima prednost zbog mnogo bolje gol-razlike. Pre nego što je Elinjo zatvorio utakmicu, Linkoln je u 74. minutu doneo novo izjednačenje i probudio plamen nade.

Kruzeiro je na svom terenu pobedio Union La Kaleru sa minimalnih 1:0 i uhvatio dah u poslednji čas. Slavni brazilski klub je sa dve pobede u poslednja dva kola ostavio Union bez šansi za prolaz dalje, a ujedno i povećao svoje izglede da možda čak i sa prvog mesta prođe u osminu finala. Jedini gol na meču delo je Mateusa Pereire već u 7. minutu susreta.

U poslednjem kolu Kruzeiro dočekuje Universidad Katoliku u meču koji će odlučiti prvo mesto.

KOPA SUDAMERIKANA - 5. kolo

Grupa B

Petak:

Kruzeiro - Union La Kalera 1:0 (1:0)

/Pereira 7/

Universidad Katolika - Alijanca (U TOKU)

Grupa H

Petak:

Rasing - Kokimbo 3:0 (0:0)

/Martinez 55 penal, 71, Nardoni 61/

Sportivo Lukenjo - Bragantino 2:3 (2:1)

/Fereira 3, Leguzamon 37 - Elinjo 15, 80, Linkoln 74/



tagovi

KruzeiroRasing KlubKopa SudamerikanaBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara