Virtus dobio specijalnu pozivnicu

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.06.19. | 15:25

Kao i Breša i Darušafaka

Ciljani datum je 27. jun. Tada se očekuje da će iz Barselone doći saopštenje u kojem će biti objašnjeno ko će dobiti specijalnu pozivnicu Evrolige i Evrokupa.

Košarakškoj Srbiji taj datum interesantan je zbog toga što se čeka da se vidi hoće li Partizan zajedno sa Crvenom zvezdom igrati elitno takmičenje u sezoni 2019/20. Mada već postoje informacije da će popularni "wild card" biti uručen Zenitu iz Sankt Peterburga. 

Izabrane vesti

Što se Evrokupa tiče, dobro upućeni španski novinar Čema de Lukas javlja da će specijalne pozivnice dobiti Breša, Darušafaka i prošlosezonski osvajač FIBA Lige šampiona - Virtus iz Bolonje. Rasplet oko nekadašnjeg osvajača Evrolige bio je očekivan, pošto je duže vreme poznato da Virtus neće braniti trofej u takmičenju pod okriljem FIBA, zbog čega se podigla velika prašina u Italiji, koja je navodno čak odustala od toga da bude organizator jedne od grupa za Evrobasket 2021. godine. 

Breša je prošle sezone igrala Evrokup i bila u grupi sa Crvenom zvezdom, dok je Darušafaka to takmičenje osvojila prošle godine i potom bila u Evroligi, ali je više služila kao džak za udaranje, nego adekvatan protivnik elitnim klubovima u Evropi.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara