Zadržite ovog čoveka

Vreme čitanja: 4min | čet. 25.04.24. | 10:26

Jeste skup, ali igrači klase In Bom Hvana su potrebni srpskom fudbalu, kao i Crvenoj zvezdi ako želi da napreduje u Evropi

Kada bi se pravila interna anketa, među zvezdaškom populacijom, o najboljim strancima u novijoj istoriji kluba sigurni smo da bi El Fardu Ben bio prvi kandidat za zlatnu medalju. Za pobedničko postolje aplicirali bi i Ričmond Boaći iz prvog mandata, Gelor Kanga kao simbol jednog vremena, te Seku Sanogo kao čovek koji je donosi ozbiljan balans u sistemu Dejana Stankovića.

Svi nabrojani su mnogo doneli Crvenoj zvezdi, kao što je njima Crvena zvezda ponudila afirmaciju, iscedivši iz njih poslednju kap realnog potencijala. Međutim, jedan stranac ozbiljno preti da postane personifikacija dobro obavljenog posla u prelaznom roku, bez obzira na jako visoku tržišnu vrednost i uloženih pet miliona evra. Sumnjamo da će In Bom Hvan za pet godina ili deceniju biti pod kožom navijača Crvene zvezde, jer gledajući njegove parametre, obim i intenzitet trčanja, svakome je jasno da je obitavanje reprezentativca Južne Koreje u Srbiji i Beogradu oročeno. I da će Crvena zvezda biti na mukama već krajem maja kako bi ga zadržala.

Izabrane vesti

Njegove vrline nisu samo isijavale u prolećnim večitim derbijima, na kojima je zbirno bio možda i najbolji pojedinac tima Vladana Milojevića. Računajući dva prvenstvena okršaja imao je 10 ključnih dodavanja, ozbiljne brojke kada je reč o trčanju u sprintu... Imao je bivši član Olimpijakosa ozbiljna dostignuća i kada je u okviru Lige šampiona u Beogradu gostovao Mančester Siti. Svako ko je želeo da vidi, spoznao je, primera radi, i u sudarima sa Lajpcigom da je In Bom Hvan tada pokazao spremnost da igra Bundes ligu. Možda ne u Lajpcigu ili Dortmundu, ali u nekom timu niže klase – svakako.

Svestranost In Bom Hvana možda je ujedno i njegova najveća mana. Kada biste pitali fudbalske trenere i analitičare, da li reprezentativac Južne Koreje najbolje pokriva poziciju „šest“, „osam“ ili „deset“ – dobili biste riznicu različitih odgovora. On nije igrač koji će da puni kolona kao Gelor Kanga, pošto je ove sezone stigao do pet golova i isto toliko asistencija u svim takmičenjima. Neće dići publiku brzim trkom kao Osman Bukari, ali je u kup večitom derbiju pokazao kojim putem Crvena zvezda treba da ide ako želi da napreduje u Evropi. Mada ne možemo reći da je operisan od umetničkog utiska, jer onaj lažnjak pre prvog gola crveno-belih, za navijače Crvene zvezde ima značaj slike iz Luvra. Kao Nedovićeva trojka u poslednjoj sekundi u Areni.

TRAJKOVIĆ: VOLEO BIH DA MU VIDIM PARAMETRE, VERUJEM DA SU NA NIVOU PREMIJER LIGE

Lakše je to reći sa ovog mesta, posebno što je In Bom Hvan spletom čudnih okolnosti stigao u Ljutice Bogdana, ali reprezentativac Južne Koreje je potreban Crvenoj zvezdi i kompletnom srpskom fudbalu. Utiče on na intenzitet utakmica beskonačnim ponavljanjem. I što je za crveno-bele posebno važno, ekipa je počela bezgranično da mu veruje.

Kada je stigao u Beograd, In Bom Hvan je povremeno igrao na siguricu, ne želevši da divlja i traži prečice pokazivanja sopstvene klase. To je razlika između pedantnih Azijata i Afrikanaca izraženog ega. Digao se In Bom Hvan onog trenutka kada je u sistemu Vladana Milojevića dobio tačne smernice i zahteve.

ŠTA JE JEDAN ZVEZDIN ZAPOSLENIK REKAO TERZIĆU I MRKELI O HVANU KOD BAHARA?

Jer nije bio tako davno bilo kada je jedan zaposlenik u klubu pokucao na vrata Zvezdana Terzića i Mitra Mrkelu, i pokušao da im objasni „zlodela“ Baraka Bahara.

„Imamo najboljeg vezistu na Balkanu, ali sa ovakvim radom i u timu gde se ne zna ko šta radi In Bom Hvan deluje kao prosečan superligaški igrač. Greh je to što mu radimo“, poručio je pomenuti radnik Crvene zvezde.

Moraće Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku da proda nekog od nosilaca igre. Sasvim je realno da odu Glazer, Bukari ili In Bom Hvan. Možda i dvojica od pomenute trojice. Ali, utisak sa strane, je da bi Crvena zvezda morala da učini sve kako bi najskupljenje pojačanje u klupskoj istoriji ostalo još malo na Marakani. Makar da proba da još jednom u crveno-belom dresu igra Ligu šampiona.

Uostalom, najbolju definiciju In Bom Hvana dao je bivši trener Radničkog Nikola Trajković objavom na Fejsbuku.

„Zvezda je napravila dobar posao dovođenjem Glazera i pre svega Hvana. On je uz kvalitet pokazao zašto mu je tolika tržišna vrednost. Tu pre svega mislim na obim i intenzitet trčanja koji osdavno nisam video u našem fudbalu“, napisao je Trajković.

Kasnije je stav obrazložio i u izjavi za Mozzart Sport.

„ Kada je došao, prvu ili drugu utakmicu je igrao protiv Radničkog, ekipe koju sam predvodio sa klupe. Odmah sam rekao da takav igrač nije došao u srpski fudbal. Koristi obe noge, ima ga svuda. Baš bih voleo da vidim njegove izveštaj sa Katapulta, ali verujem da je negde blizu nivoa i Premijer Lige“,



tagovi

Hvan In BomVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara