Nikola Jokić i Antonio Dejvis (©AFP)
Nikola Jokić i Antonio Dejvis (©AFP)

Superiorni Nagetsi! Jokić: Pobede su naš stil života; Gordon: Nikola je genije koji otključava košarku

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 09:30

U Denveru oduševljeni posle 11. uzastopne pobede nad Lejkersima

Los Anđeles Lejkersi su dali sve od sebe, ali i asovi kakvi su Lebron Džejms i Antonio Dejvis osetili su šta znači nemoć kada je preko puta Nikola Jokić sa njegovim Denverom. Tim koji je do pre koju sezonu smatran kao provincijski postao je NBA velesila i Jokić ne krije da u taboru Nagetsa sve buja od samopouzdanja.

Izabrane vesti

Pobede su naš životni stil. Zaista je dobro kada pobeđuješ. Posebno kada pobeđuješ mnogo. Svi su srećni, svi žele da igraju, svi veruju u sistem. Pobede, mislim da je to životni stil. Bio sam ovde kada smo gubili i ne želim da se vraćam na to“, rekao je Jokić posle pobede od 112:105 za vođstvo od 3-0 u plej-of seriji sa Lejkersima.

Jokić je u njoj učestvovao sa 24 poena, 15 skokova i devet asistencija, ali ne želi da preuzme sve zasluge. Štaviše, seća se i onih koji više nisu u timu. Seća se kako se tim gradio.

Prvo smo bili Geri Haris i ja. Sad Džamal i ja... U međuvremenu Došli Džamir Nelson i Vilson Čendler. Prvo morate da naučite kako da igrate zajedno. Kada imate srž, samo dodajte igrače koji znaju da igraju i gde da budu. Pa su došli Aron Gordon, Kej-Si...  Zatim smo iskusili dve ili tri godine zajedno, da upoznamo jedni drugi, da možete da čitate saigračeve sledeće korake, da li će da krene na ulaz levom ili desnom rukom. Čini mi se da sada znam šta će da urade na svakom kutku terena“.

Trener Majkl Meloun to oslikava vojničkim poređenjima.

Sa zvanjem šampiona stiže i samopouzdanje. Imate samopouzdanje u startnoj petorci. Kod Kristijana Brauna recimo, koji je igrao tu prošle sezone. Koliko god da nam nedostaju igrači kakvi su Brus Braun, Džef Grin i Iš Smit, imamo poverenje u Brauna i Votsona Pejtona i Redžija Džeksona. Ta startna petorka je prošla mnogo ratova. Testirani su u bitkama. Svaki put kada smo u zaostatku, ne paničimo, nego pronađemo način da se vratimo. Luda stvar je što je ovo bila još jedna utakmica u kojoj smo imali 12 poena zaostatka, ali smo se vratili i pobedili. Nadam se da neće tako biti u četvrtoj utakmici, ali to što smo šampioni nam daje samopouzdanje, ne samo u sebe, već u ceo kolektiv“.

Pa ipak, u tom kolektivu se zna ko je prvi. Aron Gordon to jasno kaže.

Jokić je košarkaški kenije. Genije koji slučajno igra košarku. On ovu igru čini vrlo lakom. Kada tako razmišljate o košarci, igra se otključa, možete da gledate u budućnost, da predvidite dva ili tri koraka unapred“.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsLos Anđeles LejkersAron GordonMajk MelounMajkl Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara