""
""

Srbin selektor Kazahstana

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.04.17. | 16:13

Bivši trener Partizanovih juniora Bojan Salatić preuzeo kormilo azijske selekcije

Kazahstanska košarka hoće proveren recept - srpski pelcer. Zato su košarkaški čelnici u Kazahstanu rešili da kormilo A reprezentacije povere u ruke srpskom stručnjaku Bojanu Salatiću.

Izabrane vesti

Bivši trener u mlađim kategorijama Partizana i reprezentacije Srbije je dobio misiju da sa Kazahstanom izbori plasman na kontinentalno prvenstvo Azije i da na tom takmičenju ostvari zadovoljavajući rezultat. Kazhastan ne spada u red košarkaških sila Azije i uglavnom je na kontinentalnim turnirima beležio prosečne rezultate.

Salatić je poverenje u Kazahstanu zaslužio posle samo nekoliko meseci kvalitetnog u tamošnjem prvoligašu Barsu iz Atiraua. On je na početku prošle sezone preuzeo Bars i uspeo da se plasira u finale gde je zaustavljen od strane nedodirljive Astane koja dominira kazahstanskom košarkom i nedavno je čak obezbedila i plasman u plej-of regionalne VTB lige gde će igrati protiv moskovskog CSKA. Dobar posao urađen u Barsu je Salatiću otvorio vrata nacionalnog tima Kazhastana, pa je objedinio dve trenerske  funkcije.

Mladi stručnjak je prošle godine sa juniorima Partizana ostvario zavidan uspeh osvajanjem titule prvaka Srbije pobedom u finalu nad Crvenom zvezdom, dugo godina je radio sa mlađim kategorijama crno-belih, a bio je u nekoliko navrata i član stručnih štabova Srbije na prvenstvima Evrope za mlađe selekcije. 

(FOTO: www.bcbarsy.kz)


tagovi

EvroligaBojan Salatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara