Arne Slot (©Reuters)
Arne Slot (©Reuters)

Više nije tajna: Arne Slot hoće u Liverpul!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 21:58

Trener Fajenorda uoči utakmice sa Go Ahed Iglsima rastužio navijače kluba iz poznate holandske luke

Vratio je Arne Slot trofeje u Roterdam, vratio je nekadašnji sjaj Fajenordu, ali čini se da je 45-godišnji strateg završio svoju misiju u tom klubu. Došao je pre tri godine i za to vreme vodio ekipu do titule prvaka Holandije, nacionalnog Kupa, finala Lige konferencije i četvrtfinala Lige Evrope. Jasno je da to nije moglo proći nezapaženo od bogatijih klubova, probao je Totenhem da ga angažuje prošlog leta, pregovarali su, međutim, nisu se i dogovorili. Slot je izabrao ostanak u Fajenordu i potpisao novi ugovor do 2026. godine. Ipak, rastanak će po svemu sudeći biti ranije...

Nova sezona u kojoj je Fajenord osvojio Kup Holandije posle šest godina, bio treći u grupi Lige šampiona sa Atletiko Madridom, Laciom i Seltikom i tek na penale ispao od Rome u Ligi konferencije, a kroz cilj Eredivizije će proći kao drugoplasirani, ponovo je skrenula pažnju na Slota. Opet iz Engleske, ali ovaj put sa dokova Liverpula, gde se od januara traži naslednik Jirgena Klopa nakon što je nemački stručnjak najavio odlazak po završetku sezone.

Izabrane vesti

Nakon neuspeha da privole Ćabija Alonsa, te preskupog Rubena Amorima, pojavila se vest da na Enfildu žele Holanđanina sa klupe Fajenorda. A to više i nije tajna, pošto je sam Arne Slot uoči utakmice sa Go Ahed Iglsima potvrdio mogućnost da postane trener Liverpula po završetku aktuelne sezone.

"Klubovi pregovaraju, čekam ishod. Nije tajna da želim u Liverpul. Ostaje mi da čekam i nadam se da će dogovor biti postignut. Optimista sam po tom pitanju", rekao je Slot za ESPN i, za razliku od prošlog leta kada je odbio Totenhem, ovaj put rastužio navijače holandskog kluba.

Pre dolaska na kultni De Kajp, Arne Slot je vodio AZ Alkmar i Kambur, dok je kao igrač nastupao za Cvole, u više navrata, te Bredu i Spartu iz Roterdama. Posao u Liverpulu, dakle, biće mu prvi inostrani angažman. Videćemo kako će se snaći, svakako, ko god da dođe, imaće težak zadatak da stekne poverenje navijača nakon dugogodišnjeg Klopovog boravka na Enfildu.


tagovi

Arne SlotLiverpulFajenord

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara