Kris Pol (©Reuters)
Kris Pol (©Reuters)

Prva velika transfer saga NBA lige: Finiks vodi Krisa Pola u Arizonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 09:08

Pregovori u toku

Janis Adetokunbo u Dalasu, Bogdan Bogdanović na meti Milvokija. Kružile su glasine po završetku NBA sezone, ali tek sada smo dobili i prvu ozbiljnu transfer sagu preko bare. Jer prema navodima I-Es-Pi-Ena, tačnije dobro obaveštenog Adrijana Vojnarovskog, Finiks i Oklahoma već su počeli pregovore oko selidbe ol-star veterana Krisa Pola u Arizonu!

Dogovora još nema, jer je trenutno na snazi moratorijum na trejdove dok se pred draft zakazan na naredu nedelju ne usvoje svi planovi za početak naredne sezone. Ali se pregovara.

Izabrane vesti

Prema navodima Vojnarovskog, Ohlakoma je raspoložena za trejd. Već su prošle godine dozvolili Polu Džordžu da ode u LA Kliperse, a Raselu Vestbruku transfer u Hjuston.

Finiks pak ima mlad, obećavajuć sastav, predvođen Devinom Bukerom i Deandreom Ejtonom. Prošlu sezonu su završili serijom od osam pobeda u NBA mehuru u Orlandu i zamalo im je izmakao plej-of. Pride, samo što nisu renovirali dvoranu u koju su uložili 230.000.000 dolara. Ovog meseca otvaraju i 45.000.000 dolara vredan trening centar.

Na raspolaganju u budžetu za plate imaju više od 20.000.000. Dakle, ne samo da bi mogli da uzmu Pola, već bi imali prostora da pojure još nekog slobodnog agenta.

S druge strane, Pol je u Nju Orleansu 2010. i 2011. sarađivao sa trenerom Sansa Montijem Vilijamsom i hvalio je i njega i igru Finiksa u poslednje vreme.

Njegov košarkaški um… Uzbuđivalo me je dok je pred utakmice crtao akcije”, govorio je pred decembarski okršaj Oklahome sa Sansima.

Pitanje je samo šta bi Finiks mogao da ponudi Oklahomi. Polov ugovor ističe tek za dve godine i garantuje mu 85.500.000 dolara. I mada mu je već 35 godina nije on za staro gvožđe. Prošle sezone je u proseku ubacivao 17,6 poena uz 6,7 asistencija po meču.



tagovi

Kris PolOklahoma Siti TanderFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara