Saša Bošković i Andreja Vukojević (©MN Press)
Saša Bošković i Andreja Vukojević (©MN Press)

Smena u Zvezdi: Vukojević umesto Boškovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 10:51

Debakl u Nemačkoj koštao iskusnog trenera klupe osvajača rukometne duple krune

Najavljivao je Saša Bošković prošle godine da će Crvene zvezda da igra Ligu šampiona, da će da postane prvak Evrope, ali... Ništa od velikih reči, evropska priča crveno-belih rukometašica i veliki projekat koji se najavljivao u Ljutice Bogdana su se raspršili kao mehur od sapunice.

Osvojena je dupla krunu u maju, istorijska, ali umesto da se ide napred, prespavano je leto, nije se ekipa pojačala za obaveze na međunarodnoj sceni. Doduše, zadržane su nositeljke igre, Sara Garovića, Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković, golman Gordana Petković... Loši rezultati na startu sezone, porazi u Superkupu Srbije od Železničara iz Inđije i kasnije neuspeha na startu Super rukometne lige od najvećeg konkurenta, upalili su alarm u Zvezdi.

Izabrane vesti

Poraz od Bolmberga u gostima sa čak 24:39 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope je bio poslednji meč na klupi za Sašu Boškovića, nekadašnjeg srebrnog selektora reprezentacije Srbije iz Beograda 2013. Žurnal je javio da je došlo do smene Aranđelovčanina.

Kako saznajemo ekipu će ubuduće da vodi doskorašnji pomoćnik Andreja Vukojević koji se prošle sezone vratio u Srbiju posle uspešne epizodu u Izraelu. Videćemo da li će da bude trajno rešenje, odnosno da li će ostati do kraja sezone ili će osvajač duple krune da potraži novo rešenje na klupi.

Jasno je da će za vikend Zvezdina evropska priča da bude završena, dok je šampion i dalje favorit u Srbiji za trofeje, mada će imati opasnog takmaca u vicešampionu i trenutnom lideru prvenstva, Železničaru iz Inđije.



tagovi

Saša BoškovićŽRK Crvena zvezdaAndreja Vukojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara