Entoni Tauns i Jokić (Foto: AFP)
Entoni Tauns i Jokić (Foto: AFP)

Minesoti se smeši metla! Jokićev prvi tripl-dabl u plej-ofu, Denver stigao do brejka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 05:59

Nagetsi na korak do plasmana u narednu rundu

Denver se definitivno ne šali ove sezone! Završio je ligaški deo kao lider Zapadne konferencije, a furiozno je započeo i plej-of seriju! Smeši se Timbervulvsima metla u prvoj rundi. Posle dve pobede u Koloradu, Nagetsi su u prvom meču u Mineapolisu došli do brejka i doveli Minesotu na korak do eliminacije – 120:111.

Večerašnji meč u Target centru bio je identičan onom od pre dva dana u Bol areni. Minesota je uglavnom jurila zaostatak, disala za vrat Denveru, ali na kraju nije imala snage da preokrene rezultat.

Izabrane vesti

Pokazali su košarkaši Denvera da bi za razliku od prethodnih u aktuelnoj sezoni Nikola Jokić mogao da računa na njih u odlučujućim bitkama, ali je srpski košarkaš ove noći u Mineapolisu još jednom bio ključni čovek Majka Melouna.

Nije bio šuterski raspoložen kao pre dve noći, nije štaviše bio najefikasniji igrač utakmice, pa ni u svojoj ekipi, ali je ponovo radio sve. Delio asistencije, hvatao lopte ispod oba koša, komandovao ekipom i meč na kraju završio tripl-dabl učinkom, prvim u ovogodišnjem plej-ofu, a sedmim u karijeri. Kada je reč o centrima, samo ih Vilt Čembrlejn ima više u plej-of mečevima (devet).

Jokić je do tripl-dabla stigao po ulasku u četvrtu četvrtinu, a meč je završio sa 11 skokova, 12 asistencija i 20 poena, uz procenat šuta iz igre 69 odsto (9 od 13, od čega dva od tri za tri poena).

Minesota je od finiša prve četvrtine pa sve do kraja praktično sve vreme bila u zaostatku, a najbliža da ga istopi i dođe do preokreta bila je početkom četvrte deonice. Karl Entoni Tauns polaganjem, pa Entoni Edvards sa pet vezanih poena sveli su prednost Denvera sa plus deset (94:84) na plus tri (94:91). Međutim, kao i svaki prethodni put tokom utakmice, Nagetsi su odbili nalet rivala, ponovo se vratili na bezbednu distancu, a sredinom deonice stekli i dvocifrenu prednost. Minesota više nije uspevala da pripreti do kraja.

Edvards je meč završio sa 36 poena, Tauns je ubacio 27, dok je Rudi Gober ostvario dabl-dabl (18 poena, 10 skokova). Na drugoj strani, makar kada je reč o poenima, prednjačio je Porter sa 25, Jokić je ubacio 20, a Mari, kojem je jedna asistencija nedostajala za dabl-dabl, dodao je 18.

NBA LIGA, PLEJ-OF - PRVA RUNDA:

Subota

Atlanta - Boston 130:122, 1:2 u seriji

/Jang 32 - Tejtum 29/

Njujork - Klivlend 99:79, 2:1 u seriji

/Branson 21 - Mičel 22/

Minesota - Denver 111:120, 0:3 u seriji

/Edvards 36 - Porter 25/



tagovi

Denver NagetsMinesota TimbervulvsNBA plej-ofNBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara