Detalj sa meča Jedinstvo Ub - Partizan (©Starsport)
Detalj sa meča Jedinstvo Ub - Partizan (©Starsport)

Gradić koji je dao svetskom fudbalu Džajića, Savića i Matića igra najvažniji meč u istoriji

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 10:24

Mozzart Bet Prva liga Srbije: Jedinsvo s Uba danas (17.00) u Sremskoj Mitrovici protiv Radničkog ima prvu meč loptu za ulazak u Mozzart Bet Superligu. Smederevo i Tekstilac u borbi za baraž

Ub, gradić na zapadu Srbije u Kolubarskom okrugu, poslednjih godina doživljava sportski bum. Odbojkašice su bile šampionke naše zemlje pre tri godine i igrale u Ligi šampiona, rukometaši se ove sezone takmiče u eliti, a sada su na korak do najvišeg ranga i fudbaleri iz ovog malog mesta sa manje od 10.000 stanovnika.

Gradić koje je dao srpskom, ali svetskom fudbalu takve legende kao što su Dragan Džajić, Dušan Savić i Nemanja Matić, koji je sadašnja alfa i omega kluba, danas (17.00) u Sremskoj Mitrovici igra najvažniji meč u istoriji. Dva kola pre kraja plej-ofa Mozzart Bet Prve lige Srbije Ubljani imaju prvu meč loptu u Sremu za istorijski ulazak u Mozzart Bet Superligu.

Izabrane vesti

Prednost u odnosu na Inđiju je četiri boda, pa je jasno da pobeda tim Ivana Radovanovića vodi u elitu. Ima Jedinstvo šansu i u poslednjem kolu protiv Smedereca da ispravi propušteno. Jedna pobeda sigurno vodi u Mozzart Bet Superligu Srbije, čak i dva remija, jer su Ubljani bili bolje plasirani posle 30 kola, odnosno prvog dela šampionata, od jedinog konkurenta Inđije.

"Svesni smo činjenice da nas 90 minuta deli do istorije ovog kluba i grada, ali bez euforije se pripremamo. Očekujem veliku podršku naših navijača u Mitrovici, rekao je trener Ivan Radovanović, nekadašnji reprezentativac Srbije, dugogodišnji igrač u Seriji A koji se ove sezone oprostio od aktivnog igranja, a odmah je seo na užarenu klupu i ima šansu da ispiše istoriju kluba i grada.

Jedinstvo je prošle nedelje slavilo protiv Mačve sa 2:1 na svom terenu. Strelac prvog gola protiv Šapčana Jovan Stojanović svestan je velike šanse koju imaju.

Ništa još nije gotovo, imamo još dve utakmice ispred nas, na korak smo do rešavanja našeg cilja. Držimo drugo mesto kao i pre početka plej-ofa, to samo pokazuje koji kvalitet kao grupa posedujemo”, istakao je Stojanović.

Podsetimo, OFK Beograd je još pre nekoliko nedelja rešio pitanje povratka u elitni rang srpskog fudbala.

Za dva mesta u baražu za ulazak u elitu sa timovima iz Mozzart Super lige Srbije boriće se Inđija, Tekstilac i Smederevo. Tim iz Srema je u najboljoj situaciji jer ima dva boda više od konkurenata i danas gostuje u Šapcu nezainteresovanoj Mavči.

17.00: (2,40) Smederevo (2,95) Tekstilac Odžaci (3,05)

Epicentar će biti u Smederevu gde će domaćin i Tekstilac iz Odžaka u direktnom obračunu verovatno da reše pitanje četvrtog mesta. Tekstilac je bio bolje plasiran u prvom delu sezone, pa bi slučaju pobede u Smederevu obezbedio baraž. Domaćinu treba pobeda danas i bod na Ubu narednog vikenda za siguran plej-of i borbu za najviši rang.

Sva četiri meča plej-ofa Mozzart Bet Prve lige Srbije igraju se danas od 17 časova.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-OF – 36. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

17.00: Grafičar – OFK Beograd

17.00: Mačva – Inđija

17.00: Radnički S. Mitrovica – Jedinstvo Ub

17.00: (2,40) Smederevo (2,95) Tekstilac Odžaci (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeJedinstvo UbIvan RadovanovićRadnički Sremska Mitrovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara