Uroš Kojadinović (©Starsport)
Uroš Kojadinović (©Starsport)

Rukometni dan: Kojadinovićev oproštaj od Partizana, Vranje i Ub se hvataju za slamku spasa

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 11:35

Superliga Srbije. Crno-beli na Banjici večeras (19.30) u borbi za treće mesto protiv pančevačkog Dinama spuštaju zavesu na uspešnu sezonu. Ključa u plej-autu. Vranje i Ub se bore za baraž. U Pančevu Goč i Kikinda igraju predbaraž

Buran rukometni dan nas očekuje ove subote. Dok čekamo početak finalne serije plej-ofa, obračun Vojvodine i Metaloplastike (prvi duel igra se u ponedeljak na Slanoj bari u Novom Sadu), danas bismo mogli da dobijemo prvaka u ženskoj konkurenciji, dok se na Banjici igra meč za treće mesto između Partizana i pančevačkog Dinama.

Takođe, na programu je poslednje kolo u plej-autu. Traži se još jedan tim koji će da napusti elitu zajedno da zrenjaninskim Proleterom. Vranje i Ub su u bici za baraž. U Pančevu je duel Goča i Kikinde, a pobednik će u duel sa Vranjem ili Ubom za poslednje mesto u najboljem društvu srpskog rukometa.

Izabrane vesti

Partizan je poslednjih dana napravio bum, dovođenjem pojačanja za narednu sezonu, najavio je klub iz Humske velike ambicije, a četa Đorđa Ćirkovića danas (19.30) na Banjici igra poslednji meč u sezoni sa pančevačkim Dinamom za utešno treće mesto koje donosi preskakanje prvog kola EHF kupa.

19.30: (1,75) Partizan (8,00) Dinamo Pančevo (2,45)

U epicentru će da bude reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović koji igra poslednji meč u crno-belom dresu (naredne sezone se seli u francuski Tuluz). Takođe, oproštaj od Pančevaca imaće i iskusni strateg Dragan Marković.

Partizan je ispao od Metaloplastika posle tri meča polufinalne serije, dok su Pančevci pružili žestok otpor Vojvodini, ali su poklekli u dva tesna duela plej-ofa (prvi u Novom Sadu posle penala ruleta, a drugi u Pančevu poraz od dva pogotka razlike).

Đorđe Ćirković, trener Partizana, ističe da će za crno-bele ova sezona biti uspešna bez obzira na rezultat utakmice u subotu.

Kako god da se meč završi, pričaćemo o jednoj uspešnoj sezoni. Međutim, ni meni, ni mom stručnom štabu, a ni igračima nije svejedno da li ćemo takmičenje završiti pobedom ili porazom. Mislim da smo se, posle ogromnog energetskog pada u dvomeču sa Metaloplastikom, nekako oporavili, došli k sebi i da sada dosta bolje izgledamo na treningu. S druge strane, Dinamo je ekipa koja je najviše popravila formu u poslednja dva do tri meseca i očekujem neizvestan, zanimljiv i dinamičan meč. Medalju će osvojiti onaj ko bude pokazao veću želju za pobedom”, rekao je Ćirković.

Pored umora, koji je bio više nego očigledan nakon finala Kupa, povreda kapitena Nikole Zečevića dodatno je udaljila crno-bele od ostvarenja želje da se bore za duplu krunu. Partizan će u subotu biti kompletan.

Pre desetak dana smo se pogledali u oči i složili da uopšte nije svejedno da li ćemo tu utakmicu pobediti ili izgubiti. Iako smo nastup u evropskom takmičenju obezbedili osvajanjem Kupa, uvek se u mnogo lepšoj atmosferi ode na odmor kada se sezona završi trijumfom. Svako od nas treba da doprinese toj atmosferi, a da se tokom leta napune baterije za najviše ciljeve u narednoj sezoni”, poručio je Ćirković.

Vranje i Ub se bore za baraž. Tim sa juga Srbije ima bolju gol-razliku za 10 pogodaka od novalije u eliti, pa bi u slučaju pobede na svom terenu protiv komšija Dubočice verovatno osigurao 10. poziciju i meč sa pobednikom duela Goč – Kikinda. Ubljani moraju da slave protiv Crvene zvezde i da čekaju bar iks Vranjanaca protiv Leskovčana. Sve četiri utakmice plej-auta počinju od 17 časova.

Sve utakmice današnjeg programa možete da pratite na youtube.com kanalu Super lige Srbije.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKIOMETNA LIGA SRBIJE – PLEJ-OF

FINALE (PRVA UTAKMICA)

Ponedeljak

19.00: Vojvodina – Metaloplastika

***igra se na dve dobijene

ZA 3. MESTO (JEDAN MEČ, BANJICA)

Subota

19.30: (1,75) Partizan (8,00) Dinamo Pančevo (2,45)

***kvote su podložne promenama

PLEJ-AUT – POSLEDNJE KOLO

Subota

17.00: Jugović – Radnički Kragujevac

17.00: Obilić – Proleter Zrenjanin

17.00: Ub – Crvena zvezda

17.00: Vranje – Dubočica

PREDBARAŽ ZA SUPERLIGU (NEUTRALNI TEREN – PANČEVO)

Subota

18.00: Goč - Kikinda


tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoRukometna superligaUroš KojadinovićĐorđe ĆirkovićDragan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara