Vošin zadatak na Brdu: Pokazati zube ranjenoj Čuki i oživeti visoke ambicije

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 12:45

Novosađani na megdan Čukaričkom idu bez suspendovanih Radomira Milosavljevića i Milana Lazarevića (16.30)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Najboljom partijom u ovoj sezoni i rutunskom pobedom u prošlom kolu nad Radnikom kod kuće (3:0), fudbaleri Vojvodine su značajno vratili samopouzdanje i napravili ogroman skok na tabeli, te su nakon 11 kola na pristojnom petom mestu. Konačno je publika u Novom Sadu dočekala da vidi Staru damu u pravom svetlu, odnosno dinamičnu i energičnu igru, budući da su Novosađani Radniku, koji je imao najmanje primljenih golova u Mozzart Bet Superligi, za samo 45 minuta spakovali tri komada. Međutim, da bi se osmeh na licima Vošinih navijača zadržao duže, te da bi se potvrdilo da je zaista prisutan progres u igri, Lale će morati da polože jedan vrlo ozbiljan ispit. Četa Ranka Popovića ide na Banovo brdo na megdan Čukaričkom, a eventualnim trijumfom bi napravila veliki korak ka vrhu tabele i pokazala da je prebrodila boljke i turbulencije iz uvodnog čina šampionata (16.30, TV Arena Sport 4).

Izabrane vesti

Imajući u vidu pomenutu ubedljivu pobedu, a s druge strane činjenicu da je Čukarički još pod mamurlukom zbog teškog evropskog poraza od Fjorentine (0:6), čini se da Novosađanima derbi na Brdu dolazi u veoma dobrom trenutku. Uz to, ni u Mozzart Bet Superligi Beograđani u poslednja dva kola nemaju pobedu, najpre su remizirali s Voždovcem kod kuće (1:1), a pre sedam dana poraženi su u Novom Pazaru (0:1). Naravno, bez obzira na to, Brđani su u ulozi favorita, ali je na neki način momentum na strani ekipe iz Novog Sada, pa se dolazi do ključnog pitanja: da li je Vojvodina sposobna da dotuče ranjenog lava i pobedom Čuku ostavi iza sebe u prvenstvenoj trci?

Ima i ona izreka da je ranjena zver najopasnija, ali Voša mora da pokaže zrelost i da ukroti Beograđane. Jer ako želiš da rasteš i napadneš visok plasman, onda moraš da budeš spreman na bespoštednu borbu protiv najkvalitetnijih timova u prvenstvu.

Lale u ovoj sezoni igraju katastrofalno na strani (dva remija i tri poraza), van Novog Sada zapravo nemaju pobedu tačno osam meseci (?!), pa se navijači nadaju da je konačno kucnuo čas za prekid tog posta. A teško da bi mogao da bude slađi način, nego da se uzme ceo plen Čukaričkom, koji je Voši svakako jedan od najozbiljnijih konkurenata za postavljeni cilj, koji podrazumeva napad na treće mesto.

Isticao je strateg Stare dame Ranko Popović da su njegovi izabranici evidentno napredovali tokom poslednje reprezentativne pauze (to su i pokazali posebno u prvom poluvremenu prošlog meča), ali kako bi uverili javnost u to, moraju protiv ekipe Igora Matića da pokazažu odvažnost i želju da pobede Čuku u Beogradu prvi put posle gotovo tri pune godine.

U taboru Vojvodine vlada optimistična atmosfera, ali sa izuzetno velikim respektom se govori o predstojećem rivalu.

“Mogu samo pohvalno da govorim o Čukaričkom za sve što su uradili u prethodnom periodu i mnogo je lepo da imamo takav tim u ligi i za protivnika. Videćemo kako će da bude na kraju, ali hoću da budemo spremni da odgovorimo takmičarski. Želim da ponovimo odnos i disciplinu iz poslednje utakmice. Ako to uradimo, ne vidim razlog da ne bude uspeha. Očekujem dobru utakmicu. Rekao sam igračima da se ne obaziru na ovaj poraz Čukaričkog (prim. aut. od Fjorentine), jer su njih do tamo dovele prethodne utakmice”, rekao je trener Novosađana Ranko Popović u najavi meča.

Veliki peh za stručni štab novosadskog kluba jeste izostanak veziste Radomira Milosavljevića, koji je u velikom usponu forme, i standardnog desnog beka Milana Lazarevića. Obojica će susret propustiti zbog nagomilanih žutih kartona. Stoga u startnih jedanaest treba očekivati Marka Bjekovića, koji će delovati uz desnu aut-liniju, kao i Uroša Nikolića, koji će verovatno da zauzme mesto u sredini terena.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Bjeković, Crnomarković, Rosić, Đorđević – Indio, Zukić – Radulović, U. Nikolić, Malbašić – Vukanović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Javor - Napredak 0:2 (0:2)

/Bojović 11, 19/

Subota

Radnik - Železničar 0:1 (0:0)

/Đorđević 49/

IMT - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

/Radočaj 72 - Kraso 22, Olajinka 26/

Radnički Niš - Spartak 1:1 (0:1)

/Ivelja 67 - Todoroski 7/

Nedelja

13.00: (2.05) Radnički KG (3.40) Mladost (3.60)

16.30: (2.10) Čukarički (3.45) Vojvodina (3.50)

18.30: (1.32) Partizan (5.30) Voždovac (9.50)

19.00: (1.57) TSC (3.90) Novi Pazar (6.25)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara