Malbašić (© Star sport)
Malbašić (© Star sport)

Tri Vošina zadatka: Da pobedi, ne primi gol i promoviše Kembela

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 12:37

Lale protiv Javora jure treću ovosezonsku pobedu u Mozzart Bet Superligi (19.00, TV Arena Premium 3, besplatan ulaz)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Tek što uhvati zalet i upiše pobedu, kiksne i onda joj sledi borba iznova za povratak na trijumfalni kolosek. To je slika varljive Vojvodine na startu sezone, u kojoj želi iskorak, ali je realnost drugačija, pa sve protiče u znaku oscilacija.

Izabrane vesti

Posle sedam kola Mozzart Bet Superlige Novosađani imaju samo osam bodova, što je učinak kojim niko u Novom Sadu ne može da bude zadovoljan, jer Vojvodina umesto da grabi ka samom vrhu, tavori u donjem domu tabele. Da bi se ekipa Ranka Popovića podigla posle poraza u Subotici od Spartaka (0:2) – stvorili Novosađani pregršt šansi, ali se ispromašivali – moraće da opravda ulogu favorita i savlada Javor na „Karađorđu“ (19.00, TV Arena Premium 3, besplatan ulaz).

Nekada su dueli Voše i Ivanjičana značili sudar ekipe koja se bori za sam vrh i one koja najčešće traži beg od opasne zone, ali pred ovaj susret Javor i Vojvodina imaju identičan broj bodova i postignutih golova, s tim da su gosti primili tri manje, pa su mesto ispred na tabeli.

Lale su pod imperativom, jer im je neophodan niz trijumfa kako bi bili u konkurenciji za visok plasman. Novosađani primaju mnogo golova – u sedam kola čak 14, što je u proseku dva gola po meču – a kad zataji realizacija nastaje problem, baš kao pre sedam dana na severu zemlje. Do sada se Voši u oba trijumfa, nad niškim Radničkim (3:2) i Kragujevčanima (2:1), tresla mreža, pa bi zato komotnija pobeda bez primljenog gola – kako popularno kažu Anglosaksonci uz „klin šit“ – bila velika injekcija samopouzdanja. Osim loših rezultata, Staru damu prate i maleri (ozbiljno zdravstveno stanje Džonatana Bolingija, povreda novajlije Gurama Giorbelidzea). Stoga iz kluba pozivaju na jedinstvo u teškim trenucima, traže podršku za Bolingija i nude besplatan ulaz na tribine.

Dosad je Vojvodina zabeležila samo dve pobede, a danas će pokušati da treći put uskoči u pobednički kolosek, na kojem nikako ne uspeva da se održi više od 90 minuta. U Srpskoj Atini veruju da postoji pomak u igri, ali da u porazu u Subotici ni Fortuna nije bila na njihovoj strani (pogodili dvaput stativu), te da će takvim pristupom upisati recku protiv ekipe Radovana Ćurčiča.

„Želimo da ponovimo pristup iz Subotice. Stvorili smo sedam, osam šansi iz igre i hoćemo to da uradimo i ovog puta. Siguran sam da će takva igra doneti rezultat. Javor je dobra, organizovana, disciplinovana ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca, ali mi uvek idemo na pobedu“, rekao je trener Stare dame Ranko Popović.

Pažnja publike u Novom Sadu biće usmerena ka novajliji Normanu Kembelu, koji će izvesno dobiti minute. Krilni napadač stigao je upravo iz Javora pre sedam dana, sigurno će imati veliki motiv da se u lepom svetlu pokaže na debiju pred domaćom publikom, baš protiv doskorašnjih saigrača.

Naravno, Kembel ima jaku konkurenciju u napadu, jer su na krilnim pozicijama Andrija Radulović i novi kapiten Filip Malbašić, koji može deluje i kao špic, pa da Jamajkancu ustupi mesto na boku. Osim na Džonatana Bolingija i povređenog Giorbelidzea, Popović neće moći da računa ni na Uroša Nikolića, koji ima problema sa kolenom, pa će Dejan Zukić imati ofanzivniju ulogu.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Rosić, Bukinac – Indio, Milosavljević – Radulović, Zukić, Malbašić – Ivanović.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/L. Luković 20/

Petak

Radnik - Radnički Niš 0:0

Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)

/Mudrinski 90+1 pen/

Železničar Pančevo - Partizan 1:2 (1:1)

/Đorđević 31 pen - Sladanja 27, Zahid 82/

Subota

19.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Novi Pazar (2,95)

19.00: (1,50) Vojvodina (4,20) Javor (6,75)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Crvena zvezda - TSC

Napredak - Čukarički






tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara