Hjumland (©Reuters)
Hjumland (©Reuters)

Hjulmand: Srbija nas iznenadila bez Tadića, Vlahovića, Sergeja...

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 00:01

„Pritisli su nas s četiri napadača na kraju, srećom, uspeli smo da na to odgovorimo“, istakao selektor Danske

Raduju se Danci, sa tri nerešena rezultata prošli su u osminu finala Evropskog prvenstva. Selektor Kasper Hjulmand i njegovi puleni bili su zadovoljni nakon remija sa Srbijom (0:0), pošto su izborili mesto među 16 najboljih timova.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković je šokirao sve u zemlji izborom tima na početku meča, a priznao je Hjulmand da je iznenadio i njega!

Izabrane vesti

Da budem iskren, jeste. Nije bilo Vlahovića, Sergeja Milinković Savića, Tadića... Meni se kao igrač dopada Samardžič, imao je sjajnu sezonu u Udinezeu, bio je odličan pre neki dan i očekivao sam ga protiv nas. A znali da ćemo se sa momcima koji su ostali na klupi suočiti u drugom delu, jer su Srbi koji su ušli bili sveži, pritisli su nas sa četiri napadača i to je očigledno bio plan selektora Stojkovića. Srećom, uspeli smo da na to odgovrimo“, istakao je strateg Danske.

Na kraju su žuti kartoni odlučili između Danske i Slovenije ko će biti drugi, a ko treći. Hjulmand ističe da o tome oni nisu vodili računa.

„Nisam brinuo oko toga, ali smo se dogovorili pre meča da ne dobijemo neki glupi karton. Ne možete u važnom susretu da igrate tako da usput razmišljate hoćete li biti sankcionisani li ne“.

Naredni protivnik Dancima biće Nemačka.

„Uvek je posebno kad igrate sa domaćinom. Nemačka je fantastična fudbalska zemlja, baš se vidi da ljudi ovde vole fudbal. Jedva čekam susret sa jakim timom. A svaki put dosad kad smo igrali protiv snažnog tima pokazali smo se u dobrom svetlu“, zaključio je Kasper Hjulmand.


tagovi

EURO 2024Kasper Hjumlandreprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara